tiistai 3. toukokuuta 2011

19+6

Varoitus: Seuraava teksti on piiitkä ja sisältää paljon hymyä :)

Tänään oli rakenneultra, mentiin sinne naapurikaupunkiin ja katseltiin meidän pikkuista vähän eri ulottuvuuksilla kuin normi ultrassa, pääasiassahan tuollakin ultratutkimus tehdään tavallisella kuvalla, mutta kyllä me varmaan melkein puolet ajasta saatiin katsella 4d kuvaa, jollei enemmänkin. Tosin meidän pikkuinen se sitten majailee istukan takana ja halusi meille alkuun näyttä vain selkäänsä. Istukka on siis tuossa vatsan päällä tai alla, miten se nyt sit kuuluu sanoa, mutta edessä siis ja tästä syystä liikkeetkin on vielä minulta hukassa. Kutinoista ja nipistelyistä mä tietysti unohdin kysyä ja meinasinkin soitella asiasta nyt jälkeenpäin, vaikka eihän nuo mitään vakavaa (varmaan) ole, uteliaisuus voittaa kuitenkin :)

Kätilö sai sitten moukaroida sillä ultrakapulalla mun vatsaa aikalailla, että saatiin muksu kääntymään mittoja varten ja sitten viel niin et kasvot ja myös sukupuoli näkyis.. kaikki saatiin kuitenkin lopulta katseltua, vaikka istukka sen verran edessä onkin ettei ihan kokonaista kasvokuvaa saatukkaan. Muutaman kerran koko kasvot pikaisesti vilahti, mut ei siinä perässä aina pysyny :) Aikamoiselta luurangolta muksu välillä kuvissa näytti, kätilö sille toiveen esittikin et kääntyis jotta saatais parempia kuvia, eikä sellaisia pelottavia :)

Kaikki mitat oli todella hyviä, kätilö totesikin jossain vaiheessa ettei muista yhtä tasaisia tuloksia koskaan ennen mitanneensa. Keskiarvoksi taisi tulla lopulta 19+4 joka onkin hieman oikeampi kuin laskettuaika jonka mukaan ollaan siis päivillä 19+6 :) Itseasiassa nuo kaikki mitat olivat 19+1-19+6 välillä, vaikka heittoa olikin saanut olla noin 2 vkoa kumpaankin suuntaan. Sydän, aivot, verisuonet, varpaat, sormet, kaikki näytti todella hyvältä. Kätilö myös todella ihanasti kertoi ja näytti koko ajan tosi tarkasti mitä näki ja mitä on missäkin, pieni anotomian oppi tuli samalla :) Saatiin myös nuo kaikki mitatut tulokset kotiinkin, kun kauniisti pyydettiin :)

Nähtiin tietysti myös se perinteinen vilkutus, jumppahetki ja sormen imeminen, tosin meillä se sormi oli pikkurilli :) Myös paparatseihin kyllästyttiin ja käsi tungettiin kameran eteen ja suosittu paikka oli olla myös siellä istukan takana piilossa. Ruokakin oli ilmeisesti maistunut, olihan vatsan ympärys luvuista suurin, juuri nautittua lapsivettä se tosin kätilön mukaan oli mikä vatsan sai suuremmalta näyttämään :) Ja kyllähän se käsi kävi myös siellä haaroissa nyppimässä, johon kätilö sitten totesikin naureskellen et, "Pojat on poikia" :)

Terve poika sieltä siis taitaa aika vahvasti tulla, sen verran monta kertaa sekä perinteisellä kuvalla, että 4d kuvalla tuo killutin siellä haaroissa vilahteli, ettei se oikein epäselväksi jäänyt :) Tosin aina on se mahdollisuus et jotain nähtiin väärin tai siellä olikin vaan paikat turvoksissa, mutta jos kätilö kolme kertaa sanoo pojaksi ja itse asian myös useasti toteaa niin kaipa tuohon voi jo aika vahvasti uskoa.. ja olihan meitä paikalla siis kolme silmäparia. Saatiin haaroista kaksi kuvaakin, yksi perinteinen ja yksi paremmilla ulottuvuuksilla. Ja erityisesti tuo 4d (vai onko se nyt sit 3d) kuva on aika vahvasti pojan, tavallisessakin vahva, mutta siinä voi aina helpommin sekoittaa napanuoraan.

Mun ja miehen iskä ei kumpikaan muuten halunnu tietää sukupuolta. Miehen isä sanoi harkitsevansa ja mun iskä kielsi jopa kertomasta äitipuolelle :D "Ei sitä saa sanoa!" Tuli iskän suusta melkein vihaisena :)

Kokemus oli siis aivan ihana ja tuo kätilö on ainakin juuri oikeassa ammatissa :) Onneks mentiin tuonne rakenneultraan, sillä nyt uskallan jo miettiä synnytystäkin paremmin, se kun todennäköisesti tulee tapahtumaan juuri tuossa sairaalassa :)

"Äidin nenä, isän vehkeet."

Olen yhtä hymyä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suuret kiitokset kommenteista, ne lämmittävät kovasti mieltäni!