perjantai 25. maaliskuuta 2011

14+2

Josko taas valittais :)

Eilinen päivä oli taas hieman tuskainen, oli kuin olisi taas virtsatientulehdus. Outo kirvely koko ajan ja jatkuva vessassa ravaaminen vaikkei sieltä mitään tullut. Yöllä heräsin taas vessaan, kuten viimeiset 3 kuukautta, mutta tällä kertaa mua koski hieman myös alavatsaan, jonnekkin sinne munasarjojen kohdalle, ja myös vasemmalle kylkeen. Kipu ei ollut sellaista vihlovaa vaan enemmänkin paineen tunnetta. Pissalla käynti hieman helpotti kipua ja herätessä ei kipua ollut, mutta nyt taas pikkuhiljaa se alkaa hiipimään. En tiedä pitäisikö tässä mennä lääkäriin vai ei, maanantaina vien kuitenkin labraan ison kasan pissanäytteitä niiden munuaiskivi epäilyjen puitteissa, siinä mukana myös viljely tutkimus, eli sieltähän se tulehdus sitten esiin tulisi. Mutta kun näitä kipuja on ollut silloinkin kun mitään tulehdusta ei ole ollut viljelyssä, eikä nää kivut tunnu samalta kuin silloin munuaiskivi epäilyn aikaan. Miks tän piti taas alkaa loppuviikosta, en jaksais mennä viikonloppuna päivystykseen, mut en jaksais myöskään joka särystä juosta lääkäriin.

Lisäks mulla on aina välillä kummallisia kipuja alavatsassa, hyvin alhaalla, ihan kuin joka löisi "lihakset" jumiin ja pienikin venytys oli noille liikaa. Tämä tulee aina aivan yllättäen ja saa aikaan sen etten uskalla liikkua ollenkaan, ainoa parannus on olla paikoillaan kroppa noin 120 asteen kulmassa ja hengittä mahdollisimman rauhallisesti mahdollisimman syvään. Kun noita tapahtuu tapahtuu niitä usein monta kertaa päivässä, sitten taas voi mennä monta päivää ilman. Olen kyllä jotenkin aina ajatellut noiden liittyvän kohdun kasvamiseen tai suoliston kiinnikkeisiini, mutta josko teistä jollakin muulla olisi saman kaltaisi tai jotakin muuta tietoa noista :)

Jotakin positiivistä tähänkin valituksen loppuun.. Aamulla katselin peilistä yöpaita päällä kuinka alavatsaan on kasvanut hassu kumpu, vatsa on melkein kulmikkaan muotoinen kun alavatsan kumpu erottuu tuosta ihrakumpareesta :)

6 kommenttia:

 1. Auts, kuulostaa ikävältä ja tutulta. VTI oli mulla ihan raskauden alussa. Tuntui, että pissatti kovasti, mutta mitään ei tullut ja tuntui todella inhottavalta! Lääkkeillä helpotti melkein samantien, joten suosittelen käymään lääkärissä!

  Alavatsakivuista en osaa sanoa, mutta mieleen juolahti harjoitussupparit?

  VastaaPoista
 2. Mä olen koko ikäni sairastellu virtsatieinfekstiota, jonka vuoksi olisin ollu aikaisemmin lähes sata varma et tää on sitä, mut eipäs ollutkaan. Joten en mä enää tiedä mitä uskoa. Muksunu mä söin tosi pitkään estolääkitystäkin virtsatieinfektioiden takia.

  Voiks harjoitussupparit alkaa jo nyt? Mä oon kuitenkin vasta viikolla 15 ja näitä on ollu ihan alusta lähtien. Ja kun tuo on tosiaan tuolla jossain aika alhaalla.

  VastaaPoista
 3. Hei Anna! Tulin käymään vastavierailulla kun jätit kommentin Hiirelään :) Mulle neuvolan terkkari mainitsi noista yllättävistä alavatsakivuista, jotka menee ohi kumartumalla, että ne olisi kohdunkiinnikkeiden venymiskipuja ja vaarattomia vaikka ovatkin inhottavia. (Mulla ei tosin nimenomaan noita ole itsellä esiintynyt...)

  Onnea ja voimia odotukseen! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Pikku Hiiri!

  Jotain tuollaista mä olen niiden koko ajan epäilly olevankin, kiinnikkeiden aikaansaamaa. Mulla on neuvola ens viikolla ja meinasin siellä asian vielä varmistaa, viimeeks unohdin :)
  Voimia myös sinne! :)

  VastaaPoista
 5. Kappas, joo. Mulla meni noi sun viikot vähän ohi. Ei varmaan sitten mitään harjoitussuppareita ollutkaan :) No, hyvä jos kivut nyt sitten lähti :)

  VastaaPoista
 6. SyysSydän: Ei mitään paniikkia, mä itse tutkailin ja pohdin hieman tuota asiaa ja totesin et ei noi kyl todennäköisesti sitä ole. Liian alhaalla, liian sivussa, eikä kohtukaan kovetu samalla :)

  Siis nää kivut ei lähteny mut kaikki muu kirvely ja mahdollinen virtsatieinfektio olo katos :)

  VastaaPoista

Suuret kiitokset kommenteista, ne lämmittävät kovasti mieltäni!