keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Oma käsi ja omat sormet

Meillä on löydetty nyt oma käsi, jo kohta viikon verran omaa nyrkkiä on jo kovasti ihmetelty, sitä on myös syöty ja sillä on paukutettu roikkuvia leluja, leluihin muutaman kerran onnistuttu jo jopa tarttumaan ja sekös on ollu kummallista.
Eilen Libero-kassin mukana tullutta pörriäistä yritettin jopa laittaa suuhun ja kyllähän sen "pyrstösulat" sinne saatiinkin :) Tuo pörriäinen on muuten ollut jo pitkään pop ja ehdoton ykkönen. Sille jutellaan, sitä komennetaan, sille hymyillään, sitä tuojotetaan, sitä hakataan ja nyt sitä myös syödään.

Poika on nyt selkeästi päättänyt ryhtyä peukalon syöjäksi, se on kyllä ollut minulle selvää jo pidempään, merkit ovat olleet selkeitä. Nyt nyrkki ja välillä hetkeksi jopa peukku tai etusormi ovat löytäneet tiensä jo suuhun, yhä useammin ja useammin. Tuttia koitettu välillä tarjota, mutta ei kelpaa, sairaalassa vielä kelpasi, mutta sitten löyty tissi. Eilen annoin maitoa pullosta jotta saisi samalla lääkettä, suuttui pullolle, luuli kai mun tarjonneen tuttia.

Jokunen päivä sitten poika ihmetteli sitterissä ollessaan jopa omia jalkojaan. Sitteri onkin tällä hetkellä sylin ja tissin jälkeen paras paikka, etenkin jos siitä pääsee seuraamaan vanhempien touhuja tai saa leikkiä pörriäisen ja sen ystävien kanssa jumppamaton kaaren alla. Lattialla meillä ei viihdytä, sohvalla, sängyllä tai hoitotasolla jonkin verran. Eilen tosin viihdyttiin viltin päällä lattialla kun äiti kaksoi viihdyttää :)

4 kommenttia:

 1. Heh, meillä myös on tuo "pörriäinen" ihan ykköslelu :) Kaverin lapset tykkää leikkiä eniten roskilla, vaikka leluja on vaikka muille jakaa :D Joten mitä tästä voi päätellä? Ei ne kalleimmat ja hienoimmat lelut oo todellakaan niitä parhaita ;) Poika on nyt 3kk, 1vk :)

  VastaaPoista
 2. Juu ei ne lapset tässä iässä hintalappua katso. Myöhemmin ehkä katsovat, mutta eivät välitä vaan laittavat vanhemmat tai isovanhemmat maksamaan ;)

  Mä muistan miten muksuna mun mielestä oli ihan parasta mummolassa mennä kylpyyn vanhojen ketsuppi ja sinappipurkkien kans leikkimään :)

  VastaaPoista
 3. Ne purkit oli parhaita vesipyssyjä ja kylvyssä nyt muutenkin tärkeintä oli itse amme, jota ei kotona ollu ja vedellä läträäminen :)

  VastaaPoista

Suuret kiitokset kommenteista, ne lämmittävät kovasti mieltäni!