tiistai 20. joulukuuta 2011

Hurjan miehen kehitysaskeleita

Hurja mies tää meidän pieni mies..

Toissa päivänä tuo vielä kiukkusi armotta jos laittoi vatsalleen, tänään tuo on molemmilla kerroilla hihkunut innosta. Illalla kohotti jo ylävartaloaan ja katseli siinä asennossa lattialla makaavaa isiään jo pienen hetken.

Myös istumaan olisi kova hinku, jos poika on puoli-istuvassa asennossa sylissä nojaten äidin tai isin rintakehään, niin nytkäyttää hän pian itsensä etukenoon/pystyyn.

Päätäänkin tuo on pidellyt jo aikaisessa vaiheessa, niskaa ei ole turhia tarvinnut tukea.

Ympäristöäkin on tarkkailtu kiinnostuneena jo pitkään. Viisi viikkoa vanhana meillä selkeästi vastattiin hymyyn hymyllä. Kuusi viikkoa vanhana alkoi höpöttely ja nyt se on jo äänekästä ja jatkuvaa :) Television katselu on pop ja sitä seurataankin jo monen metrin päästä sohvalta. Pop on myös istuskella sitterissä ja katsella vanhempien touhuamista keittiössä. Isi ottaa myös mukaan syliin ja silloin on kivaa tyhjentää ja täyttää astianpesukonetta ja pyykkikonetta. Takan ja saunankiukaan sytytys on myös erittäin kivaa. Mutta, parasta on kurkkia omaa ja isin kuvaa peilistä, joskus siellä vilahtaa myös äiti :)

Lelukaaren leluja on huiskittu jo pitkään ja jonkin aikaa on jo koetettu viedä niitä suuhun, menestys on parempaa koko ajan, mutta kiukku välillä mahdotonta jos ei onnistuta. Nyrkit valtaavat suun hyvin usein välillä jopa molemmat yhtä aikaa ja välillä puoli nyrkkiä kerrallaan. Myös aikuisen sormi haluttaisiin laittaa omaan suuhun. Öisinkin tahdottaisiin oma nyrkki suuhun ja siinäpä taas yksi syy herätä kiukkuisena :)

Pojalta ei kyllä intoa, halua ja vauhtia puutu, saapi nähdä pysyykö rauhallinen äiti tahdissa mukana sitten, kun poika lähtee liikkeelle. Päälle kun lisätään tempperamentti ja itsepäisyys niin äiti taitaa olla helisemässä :)

Hurjaa on tää vauvojen kehitys, yllätti vaikka tiesin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suuret kiitokset kommenteista, ne lämmittävät kovasti mieltäni!