torstai 18. elokuuta 2011

35+1

Tässä sitä on nyt vietetty kaksi päivää ihan virallisesti äitiyslomalla, en tosin mitenkään huomaa eroa kesälomaan :) Ainoa ero on tuo suht surkea ilma tuolla ulkona, onneks nyt sentään on aurinko välillä paistellut vaikka lämpimämpää kyllä saisi olla, mulle ei parikymmentä astetta riitä :) Eikä mua huvittais lähteä kenkiä ja takkia ostamaan, joten ainakin tän parikymmentä sais olla sinne asti kunnes piskuinen syntyy.

Tuntuu aika ihmeelliseltä, että piskuinen voisi syntyä periaatteessa jo milloin vain, laskettuun aikaankaan ei ole enää jäljellä kuin vajaa viisi viikkoa, täysiaikaisuuteen sitäkin vähemmän. En vaan voi käsittää tätä asiaa ja siks varmasti toistan täälläkin itseäni. Lisäksi minulla on jostakin syystä tunne, että piskuinen syntyisi ennen tuota laskettuaaikaa, en tiedä onko tunne mistä peräisin. Voiko tuohon tunteeseen vaikuttaa se paikallisen lastenliikkeen naisen kommentti, epäily siitä, että vatsani olisi jo laskeutunut. Voisinkin laittaa tähän muutaman kuvan vatsastani, noissa tosin on eri pusero päällä ja asentokin on aina hieman eri, joten vertailu ei ole ihan helpoimmasta päästä :)

24.7.

31.7.

Tästä välistä puuttuu yksi kuva, se jäi ottamatta kesälomareissun takia. Vaikka eipä nämä kaikki muutenkaan ole ihan tasaisesti viikon välein otettu :) Tarkoitus on ollut ottaa kuva aina kun uusi raskausviikko alkaa, mutta todellisuudessa se on lipsunut yleensä aina ainakin sillä yhdellä päivällä, useammin enemmänkin.

13.8.

 18.8.

Niin, onko tuo vatsa sitten laskeutunut, enpä tiedä, puserokin ehkä alimmassa kuvassa hieman hämää. Äitinikin kyllä koitti väittää, että olisihan tuo jo laskeutunut, mutta itse en osaa varmaksi sanoa.

Olen jo pari päivää miettinyt mistä tuo vahva tunne siitä, että piskuinen syntyy ehkä jo piankin, voisi johtua. En kuitenkaan ole oikein vastausta siihen löytänyt. Syitä voisi olla monia. Pelkä siitä etten ehdi saamaan kaikkea valmiiksi, ne aikaisemmin mainitsemani muuttolaatikot on vieläkin koskemattomia. Uusi kamera on tilattu, mutta sen toimitusajasta ei ole tietoa. Työhuone on siivoamatta. Ikkunat on pesemättä. Kaverin luonakin pitäs mennä käymään. Lattiatkin pitäs pestä. Mansikat, raparperit ja uusimmat kukat on istuttamatta. Olohuoneen ja työhuoneen verhot laittamatta. Piskuisen sydänäänet en tallentamatta koneelle. Piskuiselta puuttuu vielä sänky ja hoitotason patja/suoja, mikä se nyt onkaan. Tekemistä siis olisi vielä vaikka kuinka, mutta kun.. minun jalat on toista päivää jo kuin pökkylät turvotuksesta ja sormet kankeat samasta syystä. Supistelee aika tiukastikin jos liikoja innostun ja selkä kipeytyy jos rehkin liikaa. Suurin osa päivästä menee nukkuessa tai yrittäessä nukkua, tai ainakin ollessa hiljaa, jotta mies saa nukkua.

Voihan, puuh! Koita siinä sitten saada tehtyä jotakin järkevää. Äitikin käski lepäämään ja keräämään voimia, vaan lepää siinä, kun tekemättömät työt stressaa.

Huomenna meinaan kuitenkin soittaa neuvolaan ja kysyä onko tälläinen pökkelöjalkameininki ihan normaalia, kun ei ihminen enää edes nilkkojaan erota. Ja sormetkin tuntuu nivelistä kankealta.

Onko sinulla kaikki jo valmiina vauvaa varten ja onko sinulla tuntemuksia vauvasi syntymän ajankohdan suhteen? Paljonko sinulla on vielä aikaa laskettuunaikaan?

8 kommenttia:

 1. Meillä on jo kaikki valmiina vauvaa varten :) Sairaalakassi on enää pakkaamatta, enkä osaa yhtään päättää mitä vaatteita sitä ottaisi pikkuiselle kotiintulo vaatteiksi. On liikaa ihania vaihtoehtoja!
  Mullahan siis on LA 20.9 päivää aiemmin kuin sulla. Mutta kun vauva nyt edelleen viihtyy perätilassa niin mä en osaa ajatella vielä yhtään tota synnytystä. Ensi viikon torstaina mulla on taas äitiyspoli käynti ja sitten varmaan määrätään sektioaika jos vauva ei ole kääntynyt?
  Eli tuntuu kummalliselta että viikon päästä saatan tietää oikeasti sen päivän jolloin meidän vauva syntyy. Tosin ehtiihän tää pikkunen vielä kääntyä vaikka kahdenkin viikon päästä, mistä sitä tietää. Jännää siis on :)

  VastaaPoista
 2. Meilläkin on vauvaa varten kaikki jo valmiina, mutta muuta tekemistä kyllä riittää ennen synnytystä. Kyllä se huomaa, ettei enää jaksa touhuta samaan malliin ja makuulle on päästävä pitkin päivää.
  Olen ajatellut, että vauva saattaisi syntyä ennen tuota laskettua aikaa 22.9, mutta mistäs sen tietää. Viimeyönä näin ensimmäisen unen liittyen raskauteen ja siinä meille syntyi potra poika. En tiedä mitä sekin tarkoittaa, kun meille on povattu pientä tyttöä... On nämä viimeiset viikot aikamoisia... :)

  VastaaPoista
 3. Meillä vielä 2kk laskettuun aikaan. Valmiina kotona vaan makuuhuone ja kylppäri. Sairaalakassia en oo pakannut, vaikka vau-kirjan äidille-isälle opas niin ohjasikin jo tekemään. Loma alkaa 5.9 ja Mammaloma alkaa 13.9, joten oon ajatellut että silloin on aikaa ja voimia laitella paikkoja kuntoon! Toivottavasti :) Luulen et meijän vauva syntyy muutamia päiviä myöhässä, la siis 18.10, ehkäpä 21.10, jolloin ukin syntymäpäivä, saas nähdä ;)

  Jaksamista ja voimia siulle viimeisiin viikkoihin! <3

  VastaaPoista
 4. Mulla on laskettu aika 3.10, mutta silti olen jo valmistellut kesän aikana kaiken ja nyt sitten tylsistyttää, kun ei ole enää puuhaamista. Jotenkin olen myös ajatellut, että vauva tulisi etuajassa, kun itselläni on taipumus hätäilyyn, vaikka tosiasiahan on, että esikoinen tulee yleensä pikemminkin lasketun ajan jälkeen.

  VastaaPoista
 5. Voin kertoa täältä hieman toisenlaista tilannetta:) LA on mulla reilun viikon päästä 29.8. ja sairaalakassia ei ole pakattuna, ikkunat ja lattiat on pesemättä (vaikka listalla on olleet) jne.. Kaikenlaista tulee puuhattua kyllä koko ajan mm. ommeltua peittoa vauvalle ja liivinsuojia, mutta ihan kaikkea tuskin ehtii mitä ois tarkoitus. Jotenkin oon jo hylännyt sen tavoittelemisen että kaikki ois valmiina kun pikkukaveri tänne saapuu, kyllä asiat sitten vielä järjestyy. Luulen myös, että saan odotella tuon lasketun ajan yli, joten senkin takia varmaan hommat vielä aika kesken. Muutama viikko sitten otin siis paineita siitä, että hommat pitäis olla tehtynä. Nyt oon päättänyt vaan tehdä sitä mikä tuntuu mukavalta ja ehkä se näin loppuvaiheessa onkin erityisen suotavaa :)

  VastaaPoista
 6. Oih, kun olette ihanan runsaasti kommentoineet, ihan sydän pakahtuu onnesta! Iso kiitos kaikille tasapuolisesti!

  Jansku: Eiks ne yritä kääntää teidän vauvaa ulkopuolelta? Toivotaan et teidänkin vauva päättäis nyt kääntyä oikeinpäin.
  Meille tehdään synnytystapa-arvionti mun raskausdiabeteksen takia tossa viikoilla 38, joten toivotaan ettei päätä syntyä ennen sitä :)

  Mä en osaa päättää edes mitä sinne sairaalakassiin pitäs pakata, saati niitä vauvan vaatteita :D

  Heemu: Minä en muuten ole nähnyt vissiin yhtään vauvaan liittyvää unta, yhden raskauteen liittyvän muistan nähneeni ja siinäkin mies jätti mut :) Mies meillä on sitäkin enemmän nähnyt noita vauva ja raskausunia :)
  En minäkään enää samalla tavalla jaksa touhuta, mutta onneks ei vielä pitkälleen tarvii mennä, riittää kun istuskelen jalat ylhäällä hetken aikaa. Tosin yleensä kun alan tekemään mulla iskee vaihde silmään ja sit huomaan vasta liian myöhään et olis pitäny jarruttaa.. alkaa supistella hieman napakammin ja selkä kipeytyy niin et seuraava päivä menee huiliessa :(

  Tytti: Meillä mies toivoo kovasti et vauva syntyis jo 16 päivä, hänen synttäreillään :)
  Kiitos Tytti ja voimia myös sulle viimeisille kuukausille :)

  Anonyymi LA 3.10.: Niinhän se esikoinen yleensä kai syntyy lasketunajan jälkeen, itse tosin tiedän niitäkin jotka on synnyttäny lähes heti kun äippäloma on alkanu :)
  Sun pitää nyt sit vaikka vaan lukea ja lukea, tai tehdä ruokaa pakastimeen valmiiksi :) Taikka vaikka katsella telkkaria kyllästymiseen saakka =)
  Voi kumpa mullakin olis aikaa vaan olla tai oonhan mä joka toinen päivä kun on pakko levätä välillä, mut inhottavasti noi tekemättömän jutut jyskyttää takaraivossa.

  Anonyymi la 29.8.: Aivan mahtavaa kuulla välillä ettei joku muukaan ole saanut vielä kaikkea tehtyä :D Ja sulla sentään on enää vaan viikkoa laskettuunaikaan.. ihanan helpottavaa :)
  Olishan se erittäin suotavaa ottaa loppuvaiheesa rennosti ja tehdä sitä mikä parhaalta tuntuu tai olla vaikka ihan kokonaan tekemättä mitään :)
  Mulla vaan aika moni noista on sellaisia hommia mitkä pitäs tehdä raskaudesta huolimatta, ikkunoita ei esim ole koskaan pesty sen jälkeen kun reilu vuosi sitten juhannuksena vastavalmistuneeseen taloon muutettiin, ne on siis rakennuspölyn peitossa edelleen, jätin viime vuonna ne pesemättä koska meille vaihdettiin viel myöhemmin muutama ikkuna tilapäisten tilalle. Ja sit tietty siihen päälle viel ne asiat jotka olis oikeesti hyvä saada tehtyä ennen vauvan syntymää, esim sen sängyn hankinta, pullojen yms keitto ja sydänäänien talletus koneelle. Ehkä mä vielä kerkeen.. kuhan jaksan :)

  Voihan kääk, jos toi viimeinen anonyymi ei olis pelastanu mua tältä kaikelta niin nyt varmaan stressiä pukkais ja oikein urakalla... pakko kai koittaa ryhdistäytyä ja saada ainakin ne vauvan tavarat valmiiks mahdollisimman pian :)

  VastaaPoista
 7. Kaikki olis täälläkin valmiina vauvaa varten parin viikon päästä, kun äitee tuo suomesta mukanaan tuttipullot ja puklurätit :). Jaa mutta vaippoja pitää vielä ostaa. Sitten on kaikki :). Viikkoja tänään 31. Musta tuntuu että pikkujaska viihtyy tuolla sisällä marraskuulle asti vaikka la on 25.10. En tiedä, nää on näitä kuudensia aisteja varmaan ;)
  Jaksamisia viimeisiin viikkoihin <3

  VastaaPoista
 8. Tiitu: Kiitos!
  Mulla tuo vaisto ei sano nyt juuri mitään, lyö aivan tyhjää. Toisaalta mietin jos syntyis ennen laskettua aikaa, toisaalta olen varma et menee sen kaks viikkoa yli. Mieli on siis muuttunut, mut eiks naisen mieli saakkin ailahdella :D

  Nyt alkaa onneks meilläkin olla kaikki hankittuna, kunhan sais vielä kaiken kuntoon ja paikalleen.

  VastaaPoista

Suuret kiitokset kommenteista, ne lämmittävät kovasti mieltäni!