maanantai 15. elokuuta 2011

34+4

Itse asiassa mulla oli montakin aihetta mistä kirjoittaa, mut enhän mä nyt muista niistä yhtäkään ja silti kirjoitan :)

No, kerrotaan nyt sit vaikka siitä, et piskuinen on tosiaan selkeästikkin kammennut itsensä sikiöasentoon, jonka vielä ultrakin hieman hämärästi taisi vahvistaa. Potkut tai ehkä ennemminkin varpaiden ja kantapäiden puskemiset ja heiluttelut tuntuu nyt pepun kanssa oikealla kylkiluiden alla. Kantapää tai varpaat, no jalka kuitenkin tuntuu vatsan läpi todella selkeästi ja näkyy kyllä myös. Polvet myös välillä kopsahtelevat kovasti vasemmalla ja nyrkit iskevät virtsarakon ja suoliston paikkeille. Päätä taidetaan myös välillä takoa suoliston ja kohdunsuun suuntaan. Eilen illalla sängyssä maatessa minua vihloi viiltävän kylmästi peräsuolesta ja emättimestä.. kaikkea sitä ihminen saakin elämänsä aikana kokea :D

Nyt ei pariin päivään muuten enää ole samalla tavalla kylkiluita vihlonut, kuten muutama päivä sitten vielä teki monen viikon ajan, voisko tämäkin siis merkitä vatsan laskeutumista vai onko vatsa vain kasvanut sen verran isoksi ja ulospäin ettei piskuinen ole enää niin ahtaasti lantioluiden ja kylkiluiden välissä. Tänään tosin on piskuinen taas pungennut itseään kylkiluita kohti, mutta ei ole saanut ainakaan toistaiseksi niitä vihlomaan.

Piskuisella on rytmi pysynyt suht samana kuin aikaisemmin, aamulla kuuden-seitsemän maissa jumppaillaan ja siten myös välillä äitiä herätellään. Sitten seuraavan kerran jumppaillaan yleensä kun äiti herää, tällä ei niin tarkkaa ajankohtaa ole. Päivällä jumppaillaan myös, mutta silloinkaan ei aikataulun mukaan, vaan enemmänkin silloin, kun olen syönyt tai istuskelen paikallani. Illalla kymmen-yhdentoista aikaan on sitten se virallinen päivän jumppahetki, silloin jumppailu voi kestää parikin tuntia, kuten esim tänään tässä kirjoitellessani tunnen kuinka jalat taas käy kovasti.

Liikkeitä on tosiaan alkanut tuntumaan tasaisemmin koko päivän ajan, mutta sitten on vielä nämä erityishetket jolloin möyrytään oikein kunnolla :) Ja tuo möyryäminen on tosiaan kunnon möyryämistä, vatsa hyppii ja pomppii, muljuaa puolelta toiselle ja joskus oikein säikähdän nopeaa liikettä.

Hikkailua meillä myös harrastetaan todella paljon, erityisesti iltaisin, mutta myös milloin vain. Ja hikkahan sitten kestää todella pitkään joka kerta, aikaa en ole vielä ottanut, mutta veikkaisin reilua viittäkin minuuttia kerrallaan. Tosin joskus tuntuu siltä kuin se hetkeksi loppuisi ja sitten taas alkaisi, mutta voihan se olla, et piskuinen vaan muuttaa hieman asentoaan kesken hikan ja siksi en sitä koko ajan tunne. Joskus hikkailun kestäessä piskuinen nimittäin alkaa möyryämään vatsassa, yleensähän on hikkaillessa suht paikallaan. Ehkä sitä joskus ketuttaa, kun hikka ei millään lopu :) Hikkaillessa piskuinen sitten nytkähtelee koko kropallaan, joten kyllähän sen hikankin sitten välillä ihan selkeästi näkee vatsan hyppiessä, erityisesti hikan tosin tuntee, takapuolessa :) Pikkuinen nytkähtelee ja takoo päätään niin, että takapuoleni hikkailee ja joskus tekee oikein pahaa jos istun hiukan väärässä asennossa tai kovalla tuolilla :D

Onko teidan vauvalla rytmiä masussa ja tuntuuko teillä hikka takapuolessa? :D

5 kommenttia:

  1. Mä olen monen monta kertaa pohtinut tuota hikka asiaa. Monet puhuvat hikasta ja kyselevät hikkaillaanko meillä.. Ja minä kun en tiedä miltä se hikka tuntuu. :( Aina välillä vatsasta tuntuu sellaista hieman erilaista, tasaisempaa liikehdintää ja mietin onko tämä nyt hikka. Usein se menee nopeasti ohi enkä tiedä oliko se sitä vai ei..

    Meillä on aika samanlainen selkeä jumpparytmi. Liikkeitä tuntuu tasaisesti pitkin päivää, mutta aamulla minun herättyäni ja illalla nukkumaan mennessä ovat ne päivän vauhdikkaimmat ja pitkäkestoisimmat jumppailuhetket.

    VastaaPoista
  2. Meilläkin jumppailut tapahtuu yleensä juuri noihin aikoihin, eli alkaa seitsemältä aamulla jolloin herätetään äiti. Sitten joskus 11 aikaan potkut jatkuvat ja satunnaisesti päivän aikana. Ja kun äidin pitäisi mennä nukkumaan, 11-12 aikaan alotetaan taas harjotukset. No, tästähän sen tietää, mikä unirytmi vauvalla tulee olemaan ulkomaailmassa :)

    Meillä hikotellaan kanssa päivittäin. Se tuntuu sellaselta tasaiselta sykkeeltä alavatsassa (pää on alhaalla).

    Minä en vielä ole huomannut eri vartalonosia tökkivän ulkopuolelle, mutta muljahtelu kyllä näkyy!

    VastaaPoista
  3. Heemu: Meillä hikka tuntuu joskus selkeämmin joskus tosi vaimeasti, mutta se on sellaista tasaista aika tiheää nytkähtelyä tai sanoisko kuin sydämen sykettä. Ja siis tosiaan, se on aika tiheää, oon miettiny et jos itse hikkailis samalla tahdilla niin ei varmaan henkeä sais välissä vedettyä. Mut kyllä minäkin joskus joudun kuulostelemaan tuota hikkailua, että onko se sitä vai ei. Ja eiköhän kaikki vauvat ole kuitenkin vähän erillaisia, tärkeintähän on et siellä masussa kaikki on muuten hyvin :)

    Meillä ei aina välttämättä jumpata silloin kun menen nukkumaan, etenkään jos menen heti tuon illan jumppahetken jälkeen, silloin on ilmeisesti väsy ja tarvii nukkua :) Mutta, kyllä meilläkin muuten selkeästi mun liikkuminen vaikuttaa vauvankin jumppahetkiin.

    Anna: Me tänään juuri miehen kanssa mietittiin, et mitenköhän paljon saman kaltainen se vauvan unirytmi on sitten synnyttyä kuin se on nyt, syntymä on kuitenkin niin valtava mullistus vauvankin elämässä. Mutta, voihan se olla samanlainen ainakin alku "järkytyksestä" toivuttua :)

    Milläs viikoilla sä olitkaan kaimaseni? :)
    Se on ehkä tää meitin poika sellainen jukuripää, että tunkee noita vartalonosia jo nyt päättäväisesti tasan sinne minne itse tahtoo, vaikka äidin kylkiluista piittaamatta =D

    VastaaPoista
  4. Kaima - ainakin miehen sisko, jolla on 2kk vanha vauva, kertoi että hänen vauvansa rytmi oli täysin sama synnytyksen jälkeen kuin masuasukkina :) Eli siitä päättelin...

    Mä olen 32 + 4, eli pari viikkoa perästä tullaan.

    VastaaPoista
  5. Kaima: Meinasinkin juuri et pitäs kysyä ystävältäni jolla on nyt noin 3kk vauva, et huomasko se rytmiä raskausaikana ja mennäänkö sillä samalla :) Mutta joo, ihan tuo on mahdollista, miksi ei olisi :)
    Jännityksellä odottelen miten meillä käy, tuo rytmi olisi kyllä ihan hyvä, paitsi jos aamulla sais pari tuntia pidempään nukkua.. tai jos äiti sais edes ne aamuiset "päiväunet" heti aamusyönnin jälkeen :) Eikä tosin ihan pakko ole enää yöllä kahdentoista maissa hillua hereillä kuten nyt :D

    VastaaPoista

Suuret kiitokset kommenteista, ne lämmittävät kovasti mieltäni!