tiistai 28. kesäkuuta 2011

27+6

Tänään sitten kopsahti postilaatikkoon kelan päätös äitiysavustuksesta, eli pakkausta odotellaan nyt parin viikon sisään saapuvaksi :) Kannattai ilmeisesti eilen kysellä tuon päätöksen perään :)

Nyt vaan sitten odotellaan, että saatais ne loputkin päätökset, äitiyslomasta, vanhempainvapaasta, äitiyspäivärahasta ja vanhampainvapaarahasta vai millä nimellä ne nyt kaikki kulkeekaan. Mitenhän kauan sitä saa odotella?

Kävin tänään myös sitten siellä lääkärissä ja nyt kävi niin, että eilinen oli sitten mun vika työpäivä, sairaslomaa vajaa kaksi viikkoa, sitten kesäloma ja äitiysloma, lopuksi vanhempainvapaa. Todennäköisesti myös tuon kaiken jatkoksi nyt ainankin ensi kesänä kesäloma, mutta ehkä myös ainakin vähäksi aikaa hoitovapaata. Ja koska mulla on myös suunnitelmia työpaikan vaihdosta niin en tiedä menenkö tuohon työpaikkaan enää koskaan, ehkä menen ehkä en :)

Voin kyllä sanoa ettei ikävä tule tuota työpaikkaa, ei ainankaan muutamaa työkaveria.. vaikka lapsia kyllä tulee ikävä ja harmittaa kun en kerinnyt nyt niiden kanssa viettämään "läksiäisiä", noista lapsista suurin osa, kun ei enää ole tuossa hoitopaikassa jos joskus töihin tuonne palaan. Olenkin miettinyt nyt jos kuitenkin menisin käymään vielä tällä viikolla tuolla vaikka jo kaikki tavarani mukaan sieltä otinkin, ihan vain lasten takia.. toisaalta suurin osa on jo lähtenyt lomilleen, enkä ole niitäkään kaikkia hyvästellyt aikaisemman sairasloman ja "talvilomani" takia :( No onneksi joitakin lapsia näen sitten kun menen vauvaa töihin näyttämään :)

Eilinen tosiaan oli aivan hirmuisen kivulias päivä ja tänäänkin olen kyllä tuntenut nahoissani jos olen "liikaa" hillunut. Lääkärissä käynti, yhdistettynä kirjaston kirjojen palautukseen ja pikaiseen kaupassa käyntiin oli ilmeisesti liikaa, kuten oli myös ruohosipulin hakeminen kasvimaan reunassa olevasta ruukusta :/ Nyt aijonkin sitten loppu illan syventyä kirjaston kirjoihin, niihin joita en palauttanut, valinta osuu todennäköisesti joko liinailuun ja kestovaippailuun tai sitten synnytykseen liittyvään kirjallisuuteen :)

Vakuutusyhtiössämme oli muuten mokattu, me haimme jo aikoja sitten vakuutusta syntymättömälle lapselle ja ihmettelimme, kun sieltä ei mitään kuulu. Tänään mies sitten avasi kuoren jossa oli kyllä varausmaksu tuosta vakuutuksesta, mutta muuta kuoresta ei sitten löytynytkään. Soiton ja selvityksen kautta selvisi et vakuutusyhtiö on hukannut mun terveysselvityksen/mahdollisen päätöksen ja meille annettiin 24h aikaa lähettää terveysselvitys ja neuvolakortti skannattuna vakuutusyhtiölle. Toivottavasti kaikki nyt on kunnossa ja saatais se päätöskin joskus. Hieman kyllä ketutti, kun ei kyse ollut kuitenkaan meidän mokasta ja sitten asetetaan 24h raja, onneksi kotoa löytyy skanneri.


Mitenkäs kauan teillä muilla on kestänyt saada kelan päätös äitiyslomasta ja vanhempainvapaasta, sekä noista rahoista/tuista joita haettiin sillä samalla lappusella? Onko mennyt pitkäänkin sen jälkeen kun äitiyspakkaus päätös tuli?

7 kommenttia:

 1. Mulla tuli samaan aikaan kaikki päätökset jos oikein muistan :o mut tietenki sillä voi olla vaikutusta kuin nopeasti on liitteit sinne toimittanu ja paikkakunnissakin varmaan aina on eroja(:

  VastaaPoista
 2. Pyyskö ne muka jotain liitteitä? Mä täytin vain sen kaavakkeen, enkä mä huomannu mitään liitteitä laittaa mukaan, en huomannu missään mitään mainintaa sellaisista.. paitsi tietty se todistus neuvolasta jossa ne vakuuttaa riittävien viikkojen olevan täynnä jne. Mulla tosin tuo paperi meni palkanlaskijan kautta, joten jos se sitten on laittanu jotain liitteitä, sitä en tiedä.

  VastaaPoista
 3. Niin siis just se neuvolasta se lappu :) jaja oliks siin muuta? hah. muisti on hyvä.. ööm. nyt kyllä iski oikosulku :D ei siinä sit varmaan muuta ollu, mut jos sulla on menny palkanlaskijan kautta niin jos sen takia kestää? (:

  VastaaPoista
 4. Mulla tuli kyllä kaikki päätökset samaan aikaan pari viikkoa sitten :) Vaikka menikin siis palkanlaskijan kautta. Mutta eiköhän sullekkin ne päätökset sieltä pian tule!
  Ja niin, vieläkään ei ole äitiyspakkausta näkynyt vaikka siitä päätöksestä on jo pian 3viikkoa. Toivottavasti se pian sieltä saapuisi :)

  VastaaPoista
 5. susilapsi: Muisti reistailee täälläkin koko ajan joten kuulostaa tutulta tuo "sekoilu" :D
  Mutta miksi se päiväraha hakemus kestäisi sen pidempää siellä palkanlaskijalla kuin pakkauksenkaan, onhan ne haettu samalla kaavakkeella :)

  Jansku: Juu sain tänään sen äitiysraha ja vanhempainraha päätöksen, joten ihmettely blogissa tuntuu auttavan :D
  Mihinhän ihmeeseen se sun pakkaus on jumittunu, toivotaan et saisit sen pian.. en malttais itse odottaa enää omaani, pitäis päästä hypistelemään niitä tavaroita :D

  VastaaPoista
 6. Ilmeisesti kommentointi auttoi, tänään se äitiyspakkaus sitten oli postissa odottamassa! :D
  Oli kyllä mukava päästä niitä kaikkia ihania vaatteita hypistelemään :) Toivottavasti sun paketti nyt sitten tulee nopeammin kuitenkin!

  VastaaPoista
 7. Jansku: No johan on, ilmeisesti ihmettely mun blogissa saa nyt ihmeitä aikaan, ainakin sulle ja mulle :D Mitähän keksisin seuraavaksi ihmetellä ;D

  Mä oon sulle melkein pikkasen kade ;) Onnea kuitenkin sulle pakkauksen saamisen johdosta! :) Mä uskon et niitä vaatteita on kiva hypistellä. Muistan itseasiassa kun äiti sai pikkusiskon pakkauksen reilu 19 vuotta sitten, voi sitä ihanuutta ja onnea! :)

  VastaaPoista

Suuret kiitokset kommenteista, ne lämmittävät kovasti mieltäni!