perjantai 24. kesäkuuta 2011

27+2

Toivottelempa tässä alkuun kaikille erittäin hyvät juhannukset, nauttikaa kukin tavallanne!

Minä aijon lähteä päivällä nauttimaan anopin soppakattiloiden antimista ja palaan sitten illaksi omaan saunaan saunomaan ja omalle sohvalle sipsiä syömään :) Sain onneks tuon miehenikin "juhlintaan" mukaan, kun sillä alkoi tänään neljän päivän vapaat. Samalla juhlistamme varmasti hieman myös vuosipäivää, eilen tasan vuosi sitten nukuimme nimittäin ensimmäistä kertaa tässä uudessa talossamme. Tosin eilen illalla ennen miehen töihin lähtöä juuri totesimme, että vastako vuosi tässä on asuttu, niin paljon on tapahtunut et luulis enemmänkin aikaa vierähtäneen. Vaikka toisaalta eipä me olle vielä purettu edes kaikkia muuttolaatikoita :D

Mutta, oli mulla oikeastaan hieman asiaakin.. Olen nimittäin koittanut nyt viime päivinä vihdoin selvitellä ongelmaa lastenvaunut/yhdistelmävaunut, huoh!!! Ongelmaa ei auta se ettei meillä ole täällä liikkeitä joista käydä kysymässä asiosta, lähin liike on jossain hevon ****, tarkoittaen siis kymmeniä ja taas kymmeniä kilometrejä ja sinne asti en ole jaksanut lähteä kyselemään, enkä halua ostaa vaunuja yhden myyjän perustelun mukaan, sitä paitsi mulle kelpais käytetytkin jos keksisin millaiset haluan/tarvitsen :)

Nyt olisinkin kaivannut hieman teidän apuanne.
Minkälaisia ominaisuuksia te piditte tärkeimpinä?
Minkälaiset ominaisuudet ovat osoittautuneet teille tärkeimmiksi jos olette jo vaunujen käyttäjiä?
Millaisia ominaisuuksia teille suositeltiin ennen vaunujen hankintaa, myyjä, ystävät/tuttavat?
Suositeltiinko teille jotakin tiettyä merkkiä?
Olisiko jotakin suosituksia minulle, ominaisuudet, merkki, tjms?

Minä meinaan nyt nimittäin ainakin hukkua termistöihin ja ominaisuuksiin.. Mitä pitäisi valita ja mitkä ovat tärkeitä???
Heittoaisa
Teleskooppiaisa
Taitettava aisa
Ilmakumirenkaat
Kennokumirenkaat
Kovakumirenkaat
Kova koppa
Pehmeä koppa
Isot renkaat
Kääntyvät renkaat
Kopan suunta käännettävissä
Kurkistusluukku
Jalkasuoja rattaisiin
Integroitu hyttyssuoja
Pehmeä tavarakori
Kova tavarakori
Ilmanvaihto
Kopan päädyn ylös nostettavuus
Emmaljunga
Yhditelmävaunut
Erilliset vaunut ja rattaat
Brio
Ora
jne jne jne jne.. Apua!

Perusteluja olisi mukava myös kuulla :)

Lisäksi pyytäisin huomioimaan sellaisen seikat, että meillä vaunuja joudutaan työntämään talvella/keväällä välillä aika puuroisellakin tiellä, eli emme asu missään keskustassa, mutta emme toisaalta myöskään maaseudulla, joten tiet on kyllä asfaltoitu, mutta ovat joskus hieman huonosti auratut. Vaunut toimisivat meillä lähinnä harvoilla kaupunki reissuilla ja ulkona vaunulenkeillä/ison koiran pissilenkeillä, myös reissuissa ne tietenkin olisivat mukana, anoppilaan, appiukon tai isäni luokse maalle, joten niiden pitäisi siis olla helposti autoon pakattavissa ja sieltä käyttöön otettavissa. Me tuskin siis tulemme suuremmin shoppailemaan suurissa ostoskeskuksissa vaunujen kanssa tai muutenkaan suuremmin liikkumaan suurissa väkijoukoissa vaunuillen :)

Lisäisin nyt hieman perästä tähän myös sen, että tarkoituksena on myös kokeilla liinailua, jos se vaan onnistuu ja tuntuu hyvältä ajatukselta sitten piskuisen synnyttyä.

Suuret kiitokset jo valmiiksi kaikille jotka vauvautuvat auttamaan minua tämän ongelman kanssa!!! Ja siis tietenkään ei tarvitse kaikkiin noihin kysymyksiin vastata tuollaisena vaan kertokaa aivan omin sanoin ajatuksianne vaunuista ja niiden ominaisuuksista :) Ja tietysti toivoisin, että edes joku vaivautuisi vastaamaan tähän suureen ongelmaani, lupaan olla loukkaantumatta, vannon käsi sydämellä =)

Kiiiiiiiiiiitos jos vastasit!

3 kommenttia:

 1. Tässä hiukan kommenttia vaunuista...

  Eli siis omakohtaisesti en koskaan tutkinut hirveästi myytävien vaunujen ominaisuuksia, koska vaunut oli miehen entisestä elämästä jo valmiiksi varastossa. Ja vaunut olivat siis Emmaljungan yhdistelmät pelkällä ratasosalla. Pehmeä kantokoppa hankittiin ja se toimi tosi hyvin huhtikuussa syntyneellä vauvalla ja se oli käytössä vielä pitkään syksyyn ja talveen. Sen jälkeen kun koppaan ei poitsu enää mahtunut, siitä muokkautui lämpöpussi vaunuihin.

  Aisa on teleskooppimallinen heittoaisa. Heittoaisasta olen ollut tosi tyytyväinen, kun ollaan liikuttu jonkun verran, niin saa lennosta suunnan käännettyä ettei paista aurinko silmiin tai tuule suoraan vaunuihin. Teleskooppiaisa on toiminut meillä ok, koska olemme mieheni kanssa hyvin saman pituisia (käytännössä säädöt on koko ajan mun pituuden mukaan, kun se kuitenkin ottaa aikansa sitä pidentää.) Tiedän kuitenkin, että toi ei toimi kauhean lyhyillä (ite oon 167 cm), kun sitä ei saa enää alemmas...

  Jalkapeite on ja intergroitu hyttysverkko ja molempiin oon ollu tyytyväinen. Pyörät on vanhat ilmakennopyörät ja uudet on kuulemma erilaiset, noissa tuntuma on ilmeisesti enemmän ilmakumipyörien tapainen... Ratasosaa en oo koskaan kääntänyt, kun on se heittoaisa. Renkaat ei käänny, mut tykkään, ettei se haittaa, kun kärryt on varsin tukevat. Meillä tosin on matkarattaat erikseen, joita käytettään sit, jos tarvii olla ketterämpi.

  Tavarakori on pehmeä, kova olis varmaan ihan vastaava. Tavaraa ollaan kuitenkin välillä kuljetettu paljonkin. Kurkistusluukkukin löytyy, mut sitä ei oo tarvinnu juurikaan käyttää. Tosin ilmanvaihtosyistä se on joskus auki, kun siinä on hyttysverkko.

  Tuli nyt sit kerralla vähän enemmän tarinaa... :) Mutta toivottavasti saat edes jotain vinkkiä!

  -Maaria-

  VastaaPoista
 2. Maaria, suuuuuuret kiitokset! :)

  Kyll tuosta varmasti oli apua jo ainakin lukiessani muutama asia tuntui varmistuvan :) Tuo teleskooppiaisa jäi tosin nyt mietityttämään, kun olen itse tälläinen 158cm tappi, mies meillä onkin sitten jo 181cm, mut mun niitä vaunuja varmaan enemmän tulee työnneltyä ja saakohan tuota tarpeeks matalalle, tosin saakohan mitään vaunuja mulle oikeasti sopivalle korkeudelle.. tahtoo olla se ikuinen ongelma tän pituuden kans :/

  VastaaPoista
 3. Hyvä, jos jotain apua sait! :)

  Mutta tuosta työntöaisasta... Ystäväni, joka on mielestäni suunnilleen pituisesi ellei jopa vähän lyhyempi päätyi tuohon taitettavaan aisaan, koska se oli kuulemma ainoa, minkä sai tarpeeksi alas. Siinä saa myös korkeuden helpommin/nopeammin muutettua, joten hänen miehensä ei tarvitse kulkea selkä köyryssä vain sen takia, ettei viitsisi nostaa työntöaisaa... Teutonialta ovat heidän vaununsa ja niissä aisa on siis taittuva mutta samalla myös "heitettävä". (ilmeisesti usein heittoaisan korkeudensäätö on teleskooppi-mallia, mutta tästä minulla ei ole varmaa tietoa...)

  -Maaria-

  VastaaPoista

Suuret kiitokset kommenteista, ne lämmittävät kovasti mieltäni!