tiistai 21. kesäkuuta 2011

26+6

Töihin paluu on sujunut suht ok, selkä tosin vihoittelee iltaisin, sekä ihan hieman jo iltapäivisin töissäkin, vaikka olen tehnyt lyhyempää päivää ottaen ylitöitä aamusta. Myös alavatsaa on alkanut hieman vihlomaan ajoittain. Tästä johtuen olen nyt päättänyt mennä päivä kerrallaa eteenpäin töiden suhteen, seuraava etappi on aina huominen ja "pidemmän" tähtäimen etappi on selvitä tästä viikosta. Jos en jaksa niin sitten en jaksa, kesälomaan on se kolme viikkoa, mutta sinne asti ei ole pakko jaksaa.

Sain muuten tänään tietää äitiyslomani päivät, en tosin ole itse saanut niistä tietoa, mutta työpaikkani palkanlaskija oli lähettänyt nuo päivät pomolleni. Sitä en sitten tiedä mistä tuo oli ne saanut, voiko hän olla saanut ne kelalta jos minäkään en ole niitä vielä saanut??? 17.8. alkaen olisin siis äitiyslomalla ja sitä ennen kesälomalla, eli 8.7. alkaen olisin töistä poissa, jos siis kroppa jaksaa niin pitkälle.

Tänään oli töissä myös yllätysjuhlat, tosin oikeastaan tiesin noiden juhlien olevan tulossa ja epäilin hyvin vahvasti tätä päivää :) Meillä töissä on nimittäin jo hyvin kauan, ilmeisesti 10-20 vuotta ollut tapana järjestää niin sanotut Baby showerit, tästä perinteestä tietäen osasin sellaisia odottaa. Ja koska osa jää jo kesälomalle juhannuksen jälkeen niin tämä viikko oli aika oletettava, lisäks sunnuntaina työkaverin kans puhelimessa jutellessa tuo sano et ois hyvä jos oisin tiistaina töissä :) Minun lisäkseni juhlimme vielä toista työjaveria joka lopettaa samaan aikaan kuin minä jään lomalle ja hänestäkin tulee isä elokuussa. Juhlat pidettiin yhdessä koska eräs työkaverimme on pitkällä sairaslomalla ja tuli tietysti juhlimaan kanssamme.

Sain tai oikeastaan piskuinen sai paljon kaikkea kivaa ja vaikka lahjojen päällä ei pitänyt olla nimiä niin siitä huolimatta sain lopulta selville kaikkien lahjojen antajat, tosin eihän tuolla mitään väliä oikeasti ole, mutta onhan se kiva arvuutella ja osua oikeaan :) Lahjoina saatiin, vauvalle ensilusikka, ensimuki, lelu, peppupyyhkeitä, puklurätti ja sideharso, tossut, body, soittorasia ja äidille kertakäyttöisiä liivinsuojuksia. Lisäksi tietysti ihana kortti jossa luki:
Ensin aamukastetta laitetaan
pieneen kultaiseen rasiaan.
Hopeaa enkelin siivistä ripotellaan
ja auringonvalolla sekoitetaan.
Näin pienet vauvat valmistetaan.

Eikä tuossa tietysti kaikki, vaan äiti myös puettiin asianmukaisin varustein :D Minut "kaapattiin" kesken työnteon ja sidottiin silmille liina. Tämän jälkeen minulle puettiin Vilijonkan puku ja hattu. Sitten eteeni asetetiin nukenvaunut ja näin minun piti matkata työkaverin taluttamana käytävän päähän kahvihuoneeseen jossa muut jo odottelivat minua :) Kahvihuoneessa side tietenkin poistettiin silmiltä ja huomasin sitten vaunujen lastina olevan ison kasan paketteja joita minun sitten olisin aika ryhtyä avaamaan, sillä ympärillä oli joukko naisia ja yksi mies jotka jo uteliaana odottelivat mitä paketeista ilmestyisi :) Kahvipöytään oli tuotu myös kaksi herkullista kakkua ja niistä minulle kiltista palaset leikattiin.

Töiden jälkeen eksyin vielä kirppiksille ostamaan piskuisella halvalla kaikkea kivaa, joten tänään on kyllä piskuisella ollut suuri lahjapäivä. Ja nyt minä odottelen, että isi tulisi kotiin ihastelemaan kaikkia noita ihania lahjoja ja hankintojani :)

6 kommenttia:

 1. Ihana perinne teillä työpaikalla! Mitä teet työksesi? Olen itsekin miettinyt hakea sairaslomaa kun ei työpäivät oikein suju ongelmitta, oon kärsiny kauheista päänsäryistä nytte kun aloitin taas työnteon.. Särky ei hellitä millään muulla kun nukkumalla joten siihen menee sitten koko loppu ilta ja yöt sitten siihen että pienokainen häärää massussa niin että ei saa nukuttua ja seuraavana päivänä taas kauhee päänsärky joten siitä tulee sellanen paha kierre.. En vain tiedä kehtaanko hakea sairaslomaa ku olen vain kesäsijainen ja tiedän millaiseen pulaan he joutuvat jos olen sairaslomalla varsinki nytten kun heillä alkaa kaikki kesälomat..


  /Sabina

  VastaaPoista
 2. Mä olen päiväkodissa töissä, ainakin vielä kolme viikkoa, kunhan työhön palaan en tiedä vielä palaanko tuohon työhön takaisin :)

  Auts, milläs viikoilla sä nyt olitkaan? Mulla oli jossakin vaiheessa kanssa sellainen jakso jolloin päätä särki joka ilta, mut onneks mulla se meni pian ohi. Päänsärky ei ole koskaan kivaa :(

  VastaaPoista
 3. Okei :) Nyt on viikkoja 26+3.. Täytyy vähä aika seurailla tätä päänsärkyä ja sit uudestaa miettiä mitä tehdä..
  /Sabina

  VastaaPoista
 4. Niinhän se olikin et me painellaan melkein samoilla päivillä, kerkesin jo unohtamaan :) Onks sun verenpaine millä mallilla? Mietin vaan voisko se myös aiheuttaa päänsärkyä? Tai verenpaine.. No raskausaikana mikä tahansa on kyl mahdollista :) Mut jos okeesti koko ajan koskee niin kyllä sä sit kehtaat vaikka viikon sairaslomaa ottaa.

  VastaaPoista
 5. Verenpaine on ollut hyvä että siitä ei johdu ja verensokereita oon aina välillä mittaillu töissä et ei johdu niistäkään ja kaikki muutkin arvot näyttää ihan hyviltä.. Neuvolassa sanottiin vaan että voi johtua hormooneista. Ja onneks on neuvolalääkäri ens viikolla nii voi häneltä sit kysyy mistä vois johtua ja pyytää sairaslomaa jos ei näytä hellittävän :)
  /Sabina

  VastaaPoista
 6. Juu hormoonit ne todennäköisemmin syynä onkin, kyselin vaan pois sulkeakseni nuo muut :) Hormoonit saa kummia aikaiseksi, ihminen voi muuttua niiden voimasta hurjan paljon ja saada kummallisia oireita.

  VastaaPoista

Suuret kiitokset kommenteista, ne lämmittävät kovasti mieltäni!