lauantai 23. huhtikuuta 2011

18+3

Viikko melkein vierähtänyt viime kerrasta, täällä ei vaan ole tapahtunut oikeastaan mitään. Välillä alavatsa on kipeä, kuten tänään kun lapioin loppuja lumia pihalla. Välillä vatsa kutisee ja muutama päivä sitten saatoin tuntea yhden muljahduksen vatsassa. Varmoja ja selkeitä liikkeitä en kuitenkaan ole vielä tuntenut. Onkohan nuo kutinat edes liikkeitä, mielipiteitä on niin vastaan kuin puolestakin. Osin varmaan tästä johtuen onkin hieman vaikeaa välillä ymmärtää olevansa raskaana, vatsa on kasvanut, mutta siihen se sitten jääkin, osa vatsasta kun on kuitenkin läskiä. Tunnen itseni rumaksi läskiksi vaikka olenkin normaalipainonen.

En vaan jostakin syystä saa nyt kunnolla otetta raskaudesta ja sen todellisuudesta. En tunne vieläkään mitään erityistä pesänrakennusviettiä tai suuria äidinvaistoja. Pikkuisen vaatteetkin ovat saaneet lojua laatikossaan aivan rauhassa. Mies tänään katseli syöttötuoli pikkuiselle, minä en oikein osannut ottaa asiaa tosissani, jotenkin oli olo kuin tuo asia ei meille kuuluisi.

Jotakin konkreettista kaivattaisiin jotta jaksaisin uskoa ja saisin otteen tästä raskaudesta.

Väsyttää ja tympäsee.. kuikuttaakin koko ajan ja ihan turhasta.

2 kommenttia:

  1. Mä tulkitsisin ja itselläni tulkitsin sillon aikoinaan kutinat merkiksi masun kasvusta. Muljahtelut on juurikin niitä vauvelin liikkeitä. Tuntu aika oudoilta aluksi, mut loppua kohden liikkeet tuli selkeiksi potkuiksi ja ihan loppumetreillä, kun vauva kääntyi, oli todella tukala olo, kun tilaa ei kohdussa varmasti paljoa ollut :)

    VastaaPoista
  2. Mahdollisesti nuo onkin kohdun kasvusta johtuvia, ainakin osittain. Mietin vain mitä se sitten on se neuvolankin mainitsema perhosensiivet tai elohiiri, ja ne ilmakuplat?

    No ei se auta kuin kuulostella ja odotella.

    Loppussa sen ihan näkee kun vauva punkeaa esim. kyynerpäätään nahan läpi ja vatsa saattaa olla kummallisen muotoinen vauvan asennosta riippuen :)

    VastaaPoista

Suuret kiitokset kommenteista, ne lämmittävät kovasti mieltäni!