lauantai 31. maaliskuuta 2012

Maitoaltistus ja iho

Maitoaltistuksessa käytiin, testi meni hyvin eikä poika saanut sairaalassa oireita. Kotona illalla iho hetken hieman punoitti paikoitellen, mutta muuten kunnossa. Seuraavana aamuna söin muutaman siivun juustoa. Samana iltana poika jo oirehti, kakka vihreää ja iho punainen paikoitellen. Joten, päivän tauko ja taas kokeilua.. Kyllä se nyt vaan niin on, että meidän poika on maitoallergikko vaikkei ihotesti ja verikoe sitä näyttäneetkään. Eli varmoja allergianaiheuttajia on ainakin maito ja kananmuna, joka näkyi sekä ihotestissä, että verikokeessa. Saapi nähdä mitä muita allergioita viel tulee vastaan..

Meillä on nyt muuten kokeiltu pojan iholle vaikka mitä, kortisoni on toistaiseksi ainoa joka saa ihon kuntoon. Ja heti, kun kortisoni lopetetaan, iho taas menee rikki ja kutiaa. On koitettu vaikka mitä öljyjä ja voiteita, vaikka kenen suosituksesta, vaan ei auta, pahemmaksi menee ja aina palataan vanhaan. Nyt on taas uusi kokeilu menossa, saapi nähdä miten käy. Mahdollista on toki myös se, että ruokavaliossani on edelleen jotain johon poika reagoi ihollaan, mutta enpä tiedä enää mitä se olisi, olen koittanut jo lähes kaikkea. Ehkä se tulee vastaan sitten, kun poika törmää siihen kiinteissä, mutta jää ehkä silti lopulta arvoitukseksi.

2 kommenttia:

  1. Vauvalla todettiin n. 1½kk sitten maitoallergia, mutta sepä ei riittänyt. Iho on ruvella kaiken aikaa (kuutta eri rasvaa kokeiltu), ainoastaan just kortisoni auttaa. Yöt ovat ikäviä, kun raavittaa :( Miten noihin verikokeisiin pääsee, Tampereella näyttää olevan ainakin vaikeaa...

    VastaaPoista
  2. Me päästiin verikokeisiin sairaalan lastenlääkärin lähetteellä, ihan itse se sitä ehdotti, olin kyllä hieman ihmeissäni, kun kaikki puhunu ettei ne kannata näin pienelle.

    Meillä on muuten käytössä nyt toista päivää Dexem, ainakaan vielä iho ei ole mennyt pahemmaksi, ehkä on jopa parempi kuin aikaisemmin.. Saatiin tuo vinkki eräältä toiselta pahasti iholla oireilleen vauvan vanhemmalta. Ensimmäinen vinkki josta on oikeasti muutakin kuin haittaa.. Ainakin näillä parin päivän tuloksilla.

    VastaaPoista

Suuret kiitokset kommenteista, ne lämmittävät kovasti mieltäni!