torstai 8. maaliskuuta 2012

Lääkärissä

Meillä oli tällä viikolla aika lastenlääkärille niiden allergioiden vuoksi. Kerrankin ja vihdoinkin joku ottaa asian hoitaakseen, eikä vain totea "tuo on ihan normaalia", "vauvan kakka nyt on välillä vihreää", "kyllä se siitä". Ihanaa, kun vihdoin asian eteen alkaa tapahtua. Nyt testattiin ihotestillä yleisimpiä allergiaa aiheuttavia ruoka-aineita, vain kananmuna jäi kiinni tässä testissä, vehnäjauho värähti, mutta ei riittävästi. Lisäksi otettiin verikoe, jonka avulla selvitetään lisää allergian aiheuttajia ja katsotaan muutenkin hieman yleistä verenkuvaa. Ja reilun viikon päästä mennään osastolle maitoaltistukseen, sen jälkeen mahdollisesti ainakin viljat ja muita altistuksia hieman sen pohjalta mitä verikoe kertoo. Toistaiseksi jatkan siis edelleen samalla dietillä, eikä poikakaan siten aloita kiinteitä ainakaan toistaiseksi. Meidänhän tarvitsee tuon altistuksen jälkeen seurata mahdollisia oireita viikosta kahteen ja siksi pitää jatkaa muuten samalla ruokavaliolla.

Itsehän epäilin tuota kananmunaa jo valmiiksi. Mutta, olen epäillyt myös kalaa, sitruksia ja ehkä myös mansikkaa, joten jännityksellä odotan mikä tulee mahdollisesti olemaan näiden tulos, jos niitä päästään testaamaan sairaalan toimesta.

Tällä hetkellähän olen poistanut ruokavaliostani seuraavat:
Kananmuna, viljat, maito, kala, sitrukset ja mansikka. Lisäksi välttelen ilmaa aiheuttavia, esim. sipulit, kaalit, sienet, papu, herne, suklaa. Ainoa papu jota syön on soijatuotteet, enkä koe niiden aiheuttavan ongelmia. Ja kyllä, minulle riittää syötävää kaikesta välttelemisestä huolimatta :) Asennetta ja mielikuvitusta tämä toki vaatii, mutta nyt, kun näkee pojassa muutoksen niin voisin jatkaa tätä vielä vaikka kuinka pitkään.

Käytiin muuten myös neuvolassa ja sekään ei nyt suuremmin kommentoinut kiinteiden aloittamisesta ja siitä kuinka tärkeää se muka olisi aloittaa 4-5 kk ikäisenä, pienen maininnan hän hiljaa sanoi, mutta jätti sen siihen. Ilmeisesti lääkärireissumme sai hänetkin hiljaiseksi ;)

Ei muuten ole ihan vaivatonta istua oma poika sylissä, tiukassa otteessa, kun kaksi labrarouvaa ottaa isolla neulalla verta pojan kyynärtaipeesta, toinen pitää kiinni ja toinen pistää.. Kyllä siinä meinasi itku päästä äidiltäkin :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suuret kiitokset kommenteista, ne lämmittävät kovasti mieltäni!