lauantai 14. tammikuuta 2012

Ihon hyvinvointi ja äidin ongelmat ;)

Pojan iho näyttää jo paremmalta, äiti kiittää lääkäriä ja nauttii kun pojan iho näyttää vihdoin terveemmältä. En tiedä mitä ihme ainetta tuo hydrocortisooni ja ApoBase on, mutta kuiva, hilseilevä ja halkeileva iho saatiin muutamassa päivässä huomattavasti parempaan kuntoon. Tai sitten kerta vyöhyketerapia pisti ihon kuntoon.. Veikkaan kyl nyt ihan ekana noita rasvoja, pidemmän päälle vyöhyketerapiakin vois auttaa, mut yksi ainoa kerta tuskin vielä :) Vyöhyketerapiaa on kyllä tulossa lisaa, ensi viikolla kaksi kertaa ja seuraavalla vielä ainakin lisää. Vyöhyketerapia mahdollisuuden saimme tavallaan vahingossa ja koska emme edes maksa siitä niin apu otetaan vastaan varpaat korvissa ;) Tuon olisi tarkoitus auttaa pojan vatsaongelmiin, poika nimittäin kärsii niistä vieläkin ja nykyisin yötkin on kovin levottomia aamuyön ilmavaivojen takia.. Tämä väsynyt äiti kiittää jos edes ilmavaivoista päästäisiin.

Toivottavasti ensikerralla minulle on asiaa muustakin kuin ongelmista :)

5 kommenttia:

  1. Käytätkö muuten imettäessä rintakumia? Meillä se taisi olla suurin syy vauvan ilmavaivoihin, koska ne vähenivät ja helpottuivat saman tien kun siirryin pulloruokintaan! Tai sitten rintamaidosta tyttö sai jotakin, joka aiheutti vatsakipuja ja ilmavaivoja.

    Meillä on myös tytöllä vähän kuivaa ihottumaa käsivarsissa, olen ihan perusrasvaa siihen laittanut mutta ei näytä auttavan. Pitää varmaan kokeilla jotakin vielä rasvaisempaa Aqualania. :/

    VastaaPoista
  2. Evelyn: En käytä rintakumia, jossain vaihees imetyksen alussa tuntu et vois tarvita, mut muutaman kivuliaamman päivän jälkeen helpotti ja nyt ei olekaan ollu tarvetta edes harkita. Meidän imetys lähti kyl mun peloista huolimatta loistavasti käyntiin ja on jatkunut tosi hyvin, lukuunottamatta pojan vatsavaivoja. Toistaiseksi lastenlääkäri neuvoi jatkamaan jos jaksan vatsavaivoista huolimatta, ei ois pakko kun kolme kuukautta tuli jo täyteen, mut muussa tapauksessa me siirryttäis erikoismaidolle.

    Meillä noihin iho-ongelmiin auttoi tosiaan lumiukkorasvaus todella rasvaisella rasvalla ja pahimpiin ongelmakohtiin me saatiin lupa laittaa 1% hydrokocortisoonia. Lumiukkorasvaushan tarkoittaa sellaistarasvausta jossa rasva levitetään karvan suuntaisesti ja sitä laitetaan todella reilusti, loput mitkä ei imeydy ihoon jää sit vaatteisiin :)

    VastaaPoista
  3. Niin ja mä olen jo karsinu ruokavaliosta kaiken mahdollisen, en syö siis maitoa, viljojen, munaa, kalaa, enkä papuja, herneitä, maaleja, sipulia, sieniä, lanttua, selleriä jne. Välttelen myös sitruksia, omenaa, mansikkaa. En käytä kahvia, teetä. Enkä ees muista mitä kaikkea välttelen, helpompaa ois melkein sanoa mitä syön.. Lihaa, perunaa, riisiä, maissia, porkkanaa, salaattia, tomaattia, kurkkua, joitakin gluteenittomille tuotteita joissa ei ole villoja, jonkin verran soijatuotteita (joo mä tiedän et se on papu, mut kokeilin olla ilmankin eikä sillä ollu vaikutusta). Siinä ehkä ne enimmät mitä syön :)

    VastaaPoista
  4. Täytyy kyllä nostaa sulle hattua, kun jaksat olla noin tiukalla imetysdieetillä! :D

    VastaaPoista
  5. Mitäpä sitä ei suloisen rakkaan poikansa vuoksi tekisi :) Enkä nyt tarkoita nostaa itseäni millekään jalustalle, päinvastoin. Mä sain raskausaikana jo harjoitella tätä "nirsoilu" joten samallahan se tämäkin menee.. Ja saanpahan harjoitella erikoisruokavalion toteutusta keittiössä, ei sitä tiedä, siitä voi olla tulevaisuudessa hyötyäkin :) Eikä tää loppujen lopuks oo vaikeita, haastavaa kylläkin, joutuu hieman enemmän käyttämään mielikuvitusta ja tutustumaan tarkemmin siihen mitä suustaan alas laittaa, mikä onkin ihan hyvä juttu.

    VastaaPoista

Suuret kiitokset kommenteista, ne lämmittävät kovasti mieltäni!