lauantai 21. heinäkuuta 2012

Kesäiset terveiset

Onkin kulunut aikaa viime kerrasta, ei ole oikein ollut inspiraatiota päivitellä blogia, eikä kyllä aikaakaan ja voimia.

Poika heräilee edelleen öisin syömään, eikä nuku öisin kuin 9-10 tuntia, jos siis erehdyn liian kauan illalla valvomaan saan aamulla tuta. Päiväunia meillä nukutaan parit, 1-2,5 tuntia kerrallaan.

Joku kommenteissa jo aikaa sitten kyseli kuinka kiinteät ovat lähteneet sujumaan, vaihtelevasti sanoisin. Joitakin ruokia olemme "ajaneet" ruokavalioon pidempään, joitakin useampaan kertaan ja jotkut on hyllytetty toistaiseksi kokonaan. Vähitellen olemme kuitenkin onnistuneet lisäämään ruokia listalle ja syömiset ovat monipuolistuneet. Tällä hetkellä vatsa/ihovaivoja aiheuttavat ainakin peruna ja bataatti, myös kana aiheuttaa kovasti ilmaa vatsaan, mutta koska kanasta ei tule muita oireita olemme sitä välillä syöttäneet pojalle. Paljon on kuitenkin vielä kokeilematta. Viljoista pojalle tuntuu sopivat vain hirssi ja kaura, maissi ja riisi kelpaavat myös. Vehnään tuo reagoi jopa minun ruokavaliossani ja ruisleipä sai naaman, kaulan ja kädet näppyläiseksi.

Meno meillä onkin sitten hurjempaa. Poika oppi juuri kävelemään ja kävelee nyt 4 metriä käännöksillä aika kepeästi, tänään porki pehmopalikkaa kävellessään. Tokihan tuo kävellessään pyllähtelee edelleen paljon, mutta ikäisekseen (9,5kk) on tuo liikkeelle lähtö ollut ihan riittävää :) Myös kiipeily kiinnostaa ja jalka nouseekin mielellään äidin vaatekaapin alakorille ja kädet tavoittelee yhä ylemmäksi.

Poika on myös oppinut laittamaan renkaita tappileluun ja klonksauttelee luukkuja auki painellen ja tyrkkien vipuja. Muita mieluisia leikkejä on tiputella vaatteita lattialle ja nostella niitä taas takaisin ylös, keitellä ruokaa kauhalla ja kipoilla, kaadella äidin rakentamia torneja ja työnnellä taaperokärryä juosten :) Musiikki on myös alkanut enemmän kiinnostamaan, tiettyjen lelujen musiikin tahdissa "tanssahdellaan" ja välillä telkkarin/radion tahdissa on kiva hytkyä.

Meillä menee siis ihan mukavasti, etenkin jos opittaisiin nukkumaan yöt :) Ehkä meillä sitten nukutaan kokonaisia öitä, kun joskus lopetan imetyksen. Imetystä meinasin jatkaa vähintään sinne vuoteen, mutta en pidä kiirettä kyllä viel silloinkaan lopettamisella, saa olla aika pätevä lääkäri jos saa minut lopettamaan imetyksen, ruokavaliooni nojaten, ennen kuin itse tahdon :)

Blogin kohtalosta vielä muutama sananen.. En tiedä miten tämän kanssa käy, voi olla etten enää tämän jälkeen kirjoittele tai sitten kirjoittelen satunnaisesti, vain aika näyttää. En kuitenkaan usko, että tulen tänne kirjoittelemaan kovinkaan usein. Mutta, älä koskaan sano ei koskaan.. Jälleen seuraan tuota mottoani ja jätän blogin kohtalon avoimeksi :)
Hyvää kesän jatkoa kuitenkin teille kaikille!

2 kommenttia:

 1. Kiva kun olit vielä kirjoitellut:) Meillä on tasan 9kk poika ja syö myös useasti yöllä. Kiva kuulla, että emme ole ainoat:) Itse asiassa pojat taitavat olla kovinkin nälkäisiä ja meidän tapaus on ainakin päivisin niin aktiivinen, että ei ihmekään. Ekat kävelyaskeleet otetaan varmaan myös pian, kun seiniä pitkin on jo menty kauan.

  Ärsyttää vaan, kun jotkut tulevat toitottelemaan, miten heillä jo esim puolivuotias nukkuu yöt läpeensä. Yksilöllisiä juttuja ja varmasti meidänkin poitsut vielä nukkuvat, kun ovat siihen valmiita ja kun imetys loppuu. En henkkoht halua ryhtyä mihinkään pakkounikouluun siksi, että joku olettaa, että 9kk ikäinen jo nukkuu yöt läpi.

  Kaikkea hyvää teidän perheelle ja nautitaan aktiivisista taaperoistamme:) Vauvojahan noi ei enää taida olla:o

  VastaaPoista
 2. Heippa mitäs sinne kuuluu äidille ja pikkumuruselle?

  Terkuin, Tiia ja Jaska
  http://pikkujaska.vuodatus.net

  VastaaPoista

Suuret kiitokset kommenteista, ne lämmittävät kovasti mieltäni!