lauantai 18. helmikuuta 2012

Kuulumisia pitkästä aikaa

Tiia tuossa kerkisi jo kyselemään mitä meille kuuluu, kiitos Tiia siitä, ihanaa kun joku kaipailee :)

Meille kuuluu ihan hyvää. Viime kertainen paska mutsi kiukuttelu meni parissa päivässä ohi ja nyt on äiti taas kelvannu hyvin. Välillä äiti jopa melkein toivoo ettei ihan niin hyvin kelpais, poika, kun mielummin olis vaan sylissä viihdytettävänä kuin esim lattialla. Onneksi nyt sentään välillä hetken viihtyy lattialla tai sitterissäkin.

Mitäpä meille muuta, arki menee samalla rutiinilla eteenpäin. Poika on ruvennu nukahtamaan vaunuihin jo ennen kuin saan harson viritettyä eteen, saati omia vaatteita päälleni. Siksipä äidin lenkkeily onkin jäänyt, poika kun tulee vain tyrkättyä vaunuissa ulos.

Poika on myös kellahtanut pari kertaa varsalta selälleen, eilen viimeeksi hoitopöydällä äidin rasvatessa toista jalkaa. Molemmat kellahdukset on ollu kyllä vahinkoja ja eilinenkin hieman avitettu, mutta kyllä tuo jo vatsallaan ollessaan kurottelee sivuilleen ja keikkuu siihen malliin, et seuraava vahinko voi tulla piankin.

Sylissä tuo muuten istuu jo hetkiä ilman tukeakin, keikahtaa kyllä vielä herkästi, mutta sopivassa montussa istuessa saattaa tovinkin olla pystyssä etenkin jos tapittaa jotakin keskittyneesti :)

Poika keksi eilen vihdoin peukalonsakin, vaikka eipä tuo sen syömistä vieläkään oikein osaa, mutta harjoittelee. Aikaisemmin meni aina etusormi ja keskisormi suuhun tai välillä melkein koko nyrkki, jollei kaksikin :)

Torstaina me kävimme pojan kanssa myös ekaa kertaa kerhoilemassa ja kivaa oli. Äiti sai höpötellä muiden äitien kanssa ja poika sai seurailla lapsia ja aikuisia. Kerhon jälkeen nukuttiinkin yli viusi tuntia päikkäreitä, eikä tiedä kuinka pitkään olis nukkunu jos ei olis ruvettu herättelemään. Oi jospa toi joskus nukkuis äisinkin noin pitkän pätkän.. Tällä hetkellä pisin pätkä on maksimissaan 3,5 tuntia.

Yleensä meidän yö menee kaavalla: unille 22.00, syöttö 0.20, 3.20, (4,00), 5.00, 6.00, 7.00 ja herätys 8.00. Tuolla jonkun syötön aikaan saattaa välillä tulla kakka, tänään se tosin tuli 7.00 ja herättiin silloin samalla. Usein pojan potkiminen ja muu levottomuus alkaa myös viimeistään tuossa 5.00, usein jo 4.00. Osa noista aamun syötöistä tosin on tissillä tutittelua, osalla taas syödään kunnolla. Nyt tosin on menossa jonkinlainen tankkauskausi ja poika tankkaa niin päivällä kuin yölläkin.

Kiinteitä ei olla viel aloitettu vaikka poika jo kovasti tavoittelee meidän ruokia sylissä istuessaan. Mun äiti sille tosin antoi riisin jyvän ja salaattia lupsuteltavaksi, niin ja raakaa porkkanaa, josta poika taisikin saada allergisenreaktion ja mummi huutia äidiltä. Ei antanu mummi pojalle sen jälkeen enää ruokia maisteltavaksi. En minä mummille alunperinkään lupaa antanut, ihan omalla luvalla meni soheltamaan :( Saapi nähdä miten vielä mummin kanssa asioista kättä väännetään, viimeeks ennen porkkanaepisodia tuo oli esim sitä mieltä ettei se nyt haittaa vaikka pienelle jäätelöä vähän antaa ja vaikka minä sanoin ettei anneta niin mummi väitti ettei se haittaa vaikka harvoin antaa.. Ensinnäkin me olemme pojan vanhemmat, me päätämme milloin pojalle ruvetaan sokeria syöttämään. No, eipä sitä viel tiiä syökö tuo tavallista jäätelöäkään, maitoaltistus on ens kuun alussa.

No niin, ei tän pitäny mennä mummista rutisemiseksi :)

Poika kasvaa hurjasti, nyt on jo osa vaatteista 74:sia, tosin Lindexin, nehän on tunnetusti ainakin sen numeroa pienempiä. Hoikahkona mä itse kuotenkin pitäisin tuota poikaa, ei liian laihana vaan sopusuhtaisena, posket tosin hieman pullottaa, mut niin kaikilla vauvoilla :) Bodeista meille ekana käy lyhyeksi hihat, sitten heti perään selkä, muuten ne saattaa jopa olla joskus viel jopa hieman löysiä. Housukoko laahaa ainakin sen yhden koon perässä bodeja, nytkin taitaa olla viel muutamar 62:sen housut käytössä, tosin niistä taitaa pian olla aika luopua.

Eipä tänne taida sen kummempia kuulua, poika vetää sikeitä vieressä ja taitaa pian alkaa heräilemään, joten äitin on aika lopetella :)

4 kommenttia:

 1. Meiltä jää bodeissa kroppa pieneksi aina ekana, pitkäselkäinen ja lyhytjalkainen poika ilmeisesti, kuten vanhempansakin :D. Tosi kiva kuulla teidän kuulumisia! Mä olen samoilla linjoilla tuosta sokerin syöttämisestä, kyllä meillä toimii janojuomana vesi sitten niin kauan kuin MINÄ SANON. Ei ruveta mehua ja kakkuja ja karkkeja sun muita tälle jätkälle syöttämään, koska eihän lapset niitä pyytää osaa vielä pienenä.
  Täällä on nyt suomen reissulla maisteltu banaania, päärynää ja pottua ja kaikki laskee mainiosti :P. Avaa suunsa auki kun näkeekin banaanin :D. Hauska!
  Teillä syödään tosi usein yöllä! Miten sä jaksat? Nukutatko viereen vai omaan sänkyynsä? Oon jostain lukenut että perhepedissä vauvat herää useammin syömään. Oon vaan huomannut nyt kun pakosta joudun viereeni täälä suomessa sen nukuttamaan niin öisin ei vedetäkään sitä 7h unta putkeen niinku kotona vaan syödään parin kolmen tunnin välein ja aamulla just tota tunnin puolentoista välein...

  VastaaPoista
 2. Mun mies sanoi muuten teidän vaavin kuvan nähdessään, et tuohan melkein kuin meidän poika :)
  Juu, mun mielestä ei oo kyl mitään kiirettä opettaa lasta syömään sokeria. Tiedän ihan itse kuinka järkyttävää riippuvuutta sokeri aiheuttaa, joten miks ihmeessä pitäs opettaa lapsi siihen samaan.

  Poika nukkuu vieressä, nukahtaa yleensä tissille. Osaa kyllä nukahtaa myös omaan sänkyynsä jos taputtelen pyllylle tai pidän kättä vatsan päällä, fiiliksen mukaan. Mutta, meillä poika nukkuu vieressä siksi, että minä saisin nukuttua. Mä nimittäin herään jos joudun nostelee poikaa edes takaisin ja valvon sitten yöllä 1-4 tuntia, useammin vähintään sen kaksi tuntia. Kun poika nukkuuvieressä saan jatkaa unia heti kunhan olen tyrkännyt tissin suuhun. Ainoa ongelma mun nukkumisessa tällä tavalla on tuo pojan levottomuus ja potkiminen, joka taas osin johtuu ilmasta ja kakan äheltämisestä. Mut kokeiltiin jokin aika sit pojalle omaa sänkyä ja tuloksena oli vain kahta väsyneempi äiti. Joten ainakin toistaiseksi poika saa vielä nukkua mun kainalossa :)

  VastaaPoista
 3. Blogistani löytyy sulle jotain! :)

  VastaaPoista
 4. Voihan mummi! Kuulostaapa hyvin tutulta... Meillä kans mummi syötti Nuppuselle kurkkua ja vieläpä sellaisesta kurkkupalasta mistä oli itse puraissut ja tämä mamma ei kerennyt tehdä mitään... Meill mummi myös suunnittelee jogurttismoothieiden tekoa ja sitä että saa antaa Nupulle karkkia... Hirmuinen hinku siis myös siihen että meidän lapsi rupeaisi syömään kiinteitä. Tän vuoksi meidän lapsi ei ookkaan hoidossa siellä mummilla, sillä en uskalla jättää kun muuten tiedä mitä siellä syötäisiin :( On kyl tosi inhottavaa kun nuo isovanhemmat ei kunnioita lapsen vanhempien päätöksiä ruokailun aloittamisesta.

  Meillä kans kasvetaan pitkänä tyttönä ja myös 74 koon vaatteita osa on käytössä. Viimeisimmässä neuvolassa oltiin 65,5cm pitkiä, joten saa nähdä paljonko siitä on kasvettu. Selkäosat meillä menee ekana bodeissa pieneksi, on neidillä sen verran pitkä selkä!

  VastaaPoista

Suuret kiitokset kommenteista, ne lämmittävät kovasti mieltäni!