lauantai 26. marraskuuta 2011

Maidon korviketta äidille

Kaikkeen sitä ryhtyy kun äidiksi tulee. Ennen olisin sanonut etten minä ainankaan, vaan nyt sitten kuitenkin aijon keskustella vauvan kakasta ja sen väristä ja koostumuksesta :)

Poika on kärsinyt kovasti ilmavaivoista tai lähinnä kakkaa on tehty tuntikin välillä itkun kanssa. Lisäksi itkua on ollut paljon etenkin iltaisin. Joitakin kertoja tässä muutaman viikon sisään on kakka ollu vihreää ja hieman limaista, mutta jo pian taas ollut normaalia. Nyt se muutama päivä sitten "repesi" totaalisesti ja kakka on ollut todella pahan hajuista, myrkynvihreää ja todella limaista. Soittelinkin asiasta neuvolaan ja sain ohjeeksi siirtyä Relasta öljyttömään DDS-junioriin ja Cuplatonista Disflatyliin, D-vitamiininä me onkin jo valmiiks käytetty öljytöntä Jekovittia. Tämän lisäks minä siirryn viikosta kahteen maidottomalle ruokavaliolle, meillä siis äiti elää nyt maidon korvikkeilla. Toki tietysti kaiken tämän lisäksi välttelen niitä perinteisiä ilmaa aiheuttavia ja allergisoivia ruokia kuten sipulia, herneitä, papuja, kaalia, lanttua, suklaata, ruisleipää, vahvoja mausteita ja pähkinöitä.

Nyt maidotonta ruokavaliota on jatkunu jo kaksi kokonaista päivää ja viime yö ainakin nukuttiin jo paljon paremmin. Jo eilen illalla oli havaittavissa muutosta parempaan, illalla ei itketty läheskään niin paljon ja oltiin ehkä muutenkin pikkaisen rauhallisempia. Yöllä pankki sitten räjäitettiin nukkumalla yhtä soittoa reilu viisi tuntia, arvatkaa oliko äiti iloinen :)

Yöllä toki valvottiin taas se tavallinen tunti kuuden ja seitsemän välillä, syötiin aluksi ja lopuksi ja siinä välissä väännettiin kakkaa, joka muuten oli jo osittain normaalia. Tuo olikin yön ainoa herätys ja seuraava herätys oli sitten vasta yhdeksän jälkeen, jolloin olikin aika taas ryystää aamumaidot ja sen jälkeen jumppailla ja tohista sängyllä musiikin mukaan.

Toivotaan et tää nyt tosiaan ois suunta parempaan ja jatkuisi samanlaisena myös tulevina öinä.

Meillä mentiin eilen nukkumaan vasta kahdeltatoista, että älkää siis ihmetellä yön "aikataulua". Meillä myös nukutaan päivällä 12-18 välillä 3-4 tunnin päikkärit ulkona vaunuissa. Ne tosin onkin päivän ainoat pidemmät päikkärit, muut päikkärit on 15-60 minuuttia riputeltuna aamupäivään ja iltaan.

Minkäslaista rytmiä teillä muilla eletään? Onkos teillä huomattu jotakin ruokia joihin pikkuisen vatsa reagoi?

2 kommenttia:

  1. Meillä 6vk ikäinen pieni poika. Rytmi ei ole tunnilleen sama, eikä edes lähelle, joka päivä. Aamulla noustaan kuitenkin sängystä seitsemän aikoihin, jutellaan, syödään ja leikitään. Poika nukkuu yleensä jossain vaiheessa aamupäivää unet. Ruokaa tulee 2-4 tunnin välein. Päikkäreitä on parit myös ennen nukutusta, joka alkaa meillä yleensä kahdeksan aikoihin, isompi satsi maitoa siis naamaan ja petiin.
    Noista ruuista semmoista, että meillä Tutteli+Cuplaton oli huono kombo pojan masulle, huudettiin ja kitistiin paljon, siis PALJON. Cuplaton lopetettiin, auttoi pikkuisen, ja nyt korvikemerkin vaihduttua NANiin maha ei enää aiheuta ongelmia tai yövalvomisia. :)

    VastaaPoista
  2. Minty: Meillä mennään edelleen täysimetyksellä, en ole viitsinyt kalliita apteekin korvikkeita vielä kokoilla kun olen jotenkin vielä jaksanut tätä raukavaliotani.
    Minä epäilen että yksi syyllinen kakan väriin ja hajuun olisi Disflatyl, se tosin ehkä auttoi ilmavaivoihin, mutta muuten se taisikin olla huono juttu. Cuplatoniakaan en ole nyt uskaltanut kokeilla.. en halua sitä iljettävää kakkaa enää takaisin :)

    VastaaPoista

Suuret kiitokset kommenteista, ne lämmittävät kovasti mieltäni!