maanantai 3. lokakuuta 2011

41+5

Heipä hei, me olemme vieläkin yhtenä kappaleena.

Tiistain käynnistyksin siirtyi keskiviikolle, vaikka emme viel tänään olekkaan lääkärissä käyneet kuten oli tarkoitus.

Eilen aamusta nimittäin kymmenen maissa sängystä herätessäni kastuivat housut hieman, en tuosta kuitenkaan päätellyt vielä mitään vaan jatkoin tilanteen seuraamista. Myöhemmin päivällä kastuivat housut taas, mutta hyvin vähäistä oli tuo kastuminen joka kerta. Soitin kuitenkin viiden maissa synnärille, kun housut kastuivat kolmennan kerran ja kehoittivat tulla ennen kahdeksaa tarkistuttamaan mistä on kyse. Seitsemältä olimme perillä ja kävinkin käyrille. Pieniä supistuksia oli tasaisesti, nutta en itse huomannut niitä ollenkaan. Piskuinen myös liikkui hyvin ja sydänkäyrä oli hieno. Vuoto testattiin ja negatiivista näytti. Verenpaineeni oli muuten jotain aika huikeeta, 140/94, mutta pissa oli kuitenkin täysin puhdas. Lääkäri teki vielä yliaikaiskontrollin ettei tarvitsisi ajella tänään maanantaina aamupäivästä sitä tekemään.

Lääkärin tekemässä ultrassa piskuisen painoarvio olikin sitten harmillista kuultavaa. Viime käynnillä päivillä 41+0 painoarvio oli 3840g ja keskikäyrällä kuten pari viikkoa aikaisemminkin. Nyt eri lääkärin mitatessa päivillä 41+4 painoarvio olikin 4400g tai tuo oli suurin piirtein arvio sillä lääkäri mittaili useita ja useita kertoja ja sai arvioksi välillä jopa viitisen kiloa. Samalla tämä lääkäri siirti käynistyksen tiistaista keskiviikolle. Voinette arvata etten sitten ollut kovin iloinen lähtiessäni kotiin.

Onneksi kätilö joka minut tutki oli mukava ja kun sille valittelin asiasta kävi tuo vielä juttelemassa lääkkärin kanssa, lääkäri tosin pysyi päätöksessään, mutta olipahan yritetty :) Lisäksi tuo kätilö pyysi toisen kätilön paikalle ja sainkin akupunktiohoitoa iskiastani auttamaan, samalla vihjattiin ettei haittaisi vaikka onnistuisi samalla käynnistämään synnytyksen :)

Sairaalalta lähtiessä minulla olikin sitten neuloja päässä ja sain ohjeen ottaa ne pois aikaisintaan 20minuutin päästä, mieluiten pitää ne vaikka siihen, kunnes menen nukkumaan. Ensimmäinen supistus tuli muuten sitten jo sairaalan pihassa :) Myöhemmin niitä tuli pitkin iltaa epäsäännöllisesti 1-2 tunnin välein, neljän jälkeen yöllä en niihin harmi kyllä sitten enää herännyt.

Nyt tilanne on se, että olen kastellut housunu tänään jo moneen kertaan. Lisäks osa limatulpasta jäi eilen sairaalaan samalla, kun kätilö teki sisätutkimusta ja osa on tullut ulos tänään. Lisäks olen tässä nyt jo muutaman tunnin ajan kärsinyt menkkamaisesta särystä alavatsalla ja suht säännöllisistä supisteluista, mutta nämä supistelut ovat kyllä aika mietoja, joudun jopa välillä vatsaa painelemalla tarkistelemaan supistaako se nyt vai ei. Olen soittanut sairaalaan tuon housujen kastelun osalta ja sain sieltä kehoituksen taas tulla illalla sairaalalle tarkistamaan tilannetta, onko siis kyseessä lapsiveden meno vai ei. Supisteluista en ole vielä soittanut, sillä koitin tuossa vielä äsken nukkua ja mies jäikin vielä nukkumaan, itse en jännitykseltä unta saanut :)

Nyt meinasin ehkä ruokaa ruveta tekemään ja seurailen tilannetta edelleen. Katsotaan nyt jäänkö tänään sairaalalle vai en, sinne mennään ainakin tilannetta tarkistamaan.. toivottavasti jäädää molemmat, minä ja mies ja synnytys lähtisi nyt tästä rullaamaan omalla painollaan. Ainakin esitiedot ja synnytystoiveet tuli eilen kätilön kanssa selvitettyä :)

Iskias muuten vaivaa edelleen ja siksikin joudun joskus miettimään mistä tuo selässäkin välillä tuntuva kipu johtuu.

6 kommenttia:

 1. Oi että, teilläpä elellään jänniä aikoja! Haluan toivottaa sylikaupalla tsemppiä synnytykseen, sillä nyt se todellakin on jo ovella! :)

  VastaaPoista
 2. Voi, olipas tyhmä lääkäri kun siirsi käynnistystä! mutta kylläpä nuo siun oireilut jo lupaavilta kuulostaa, pietään täällä peukut pystyssä:) Harmi tosin ettet saanut apua iskiakseen :(

  Mutta kuten myös Jii, täältä myös oikein isot tsempit synnytykseen! :)

  VastaaPoista
 3. Höh harmillista tuo siirtyminen:/ mutta toivotaan että lähtis nyt luonnollisesti käyntiin kun ainahan se parempi on! :) Ja tsemppiä synnytykseen, jännittelen täällä sitten sun ja itseni puolesta! :)

  VastaaPoista
 4. Oireet sinulla lupaavat hyvää, peukalo on täälläkin pystyssä, että pian alkaa tapahtua! Aikamoinen ero tuossa painoarviossa, jännä sitten kuulla minkäkokoinen pojanjässikkä sieltä tuli! Tsemppiä!! <3

  VastaaPoista
 5. Kohta se vihdoin tapahtuu, paljon paljon tsemppiä loppukoitokseen! :)

  VastaaPoista
 6. Sulle olisi haaste mun blogissa :) Jaksuja loppumetreille!

  VastaaPoista

Suuret kiitokset kommenteista, ne lämmittävät kovasti mieltäni!