lauantai 9. heinäkuuta 2011

29+2

Eilen saapui vihdoin se kauan odotettu noutolappu postiin jolla saa hakea vastiketta verorahoilleen, kävimme siis noutamassa äitiyspakkauksen. Oli se kiva, vaikka bodyt vaikuttivatkin lähes kaikki saman kokoisilta, kokomerkinnöistä huolimatta. Ihania nostalgisia hetkiä tuon ääressä koki, omasta lapsuudesta, sekä siskon lapsuudesta (19v), myös mies teki saman havainnon :)

Eilen oli muutenkin aikamoinen shoppailupäivä :) Meidän piti vain käydä naapurikaupungissa katselemassa vaunuja ja turvakaukaloa piskuiselle, vaan mukaanhan ne sieltä sitten lopulta kuitenkin tarttuivat :)

Olen jo jonkin aikaa pähkäillyt millaiset vaunut pitäisi ostaa, enkä ole kuitenkaan päässyt oikein mihinkään tulokseen pähkäilyissäni. Ainoa mistä oikeastaan olin varma oli, että niistä tulisi löytymään heittoaisa ja ne todennäköisesti olisivat Emmaljungan yhdistelmävaunut. Olin tosin suunnitellut josko sattuis käytettynä saamaan :) Heittoaisan halusin siksi, että se on kätevä jos sattuu satamaan tai tuulemaan tai vaikika aurinko paistamaan edestäpäin, silloin saan nopeasti huonon sään pois lapsen kasvoilta. Lisäksi heittoaisan etuihin kuuluu mielestäni se, että joskus lapsi kaipaa muutakin katsottavaa kuin työntäjän, joskus taas esim. kovassa hälinässä torilla/markkinoilla/tms. lapsen on ehkä turvallisempaa ja miellyttävämpää istua kyydissä ja katsella niitä tuttuja kasvoja kuin vyöryvää ja möykkäävää ihmismassaa. Vaunujen piti tietysti olla myös hyvät vaunulenkkeilyyn asfaltoidulla tiellä, mutta talvella myös loskaisella tiellä. Meillä ei todennäköisesti käytetä vaunuja missään ostoskeskuksissa, suurissa kaupoissa tai helsingin suht hyvin auratuilla teillä :)

Vaunuiksi meille valikoitui sitten lopulta yhdistelmävaunut Emmaljunga Cerox, pehmeällä kopalla. Värinä musta, muutamalla valkoisella tehosteraidalla, mies oikeastaan sai valita värin, olin tosin samaa mieltä itsekkin :) Ja voin sanoa, että tykkään :) Eilen jo kasailin kovasti tuosta erillaisia versioita ja voi kuinka monta hyvän tuntuista mahdollisuutta sainkaan aikaiseks.

Turvakaukalo tuli sitten tosiaan myös ostettua, mukaan tietenkin telakka. Telakka tuli itseasiassa kaukalon mukana, mutta olisimme kyllä sen halunneet joka tapauksessa. Malliksi valikoitui Gracon Logigo S ja värinä musta harmailla yksityiskohdilla (Orbit). Yksinkertainen, mutta ihan hyvä paketti omasta mielestäni.

Myyjä yritti kyllä kovasti kaupitella Gragon matkarattaitakin, mutta pidin pääni jätin ne kauppaan :) En koe niille olevan ainakaan nyt alkuun mitään käyttöä vaikka niihin olisikin hirmuisen näppärästi saanut tuon kaukalon kiinni. Meitin vauva syntyy kuitenkin syksyllä ja me ei todellakaan käydä missään ostoskeskuksissa tai isoissa kaupoissa, kun ei meidän koko kaupungissa edes ole sellaisia :) Eikä täällä nuo kadut ole aina niin kovin hyvin talvella aurattu, joten en todellakaan tahdo tapella matkarattaiden renkaiden kanssa lumihangessa tai sohjossa :) Sori, mut mulla on siitä kokemusta ja tiedän ettei ne renkaat ole tarkoitettu kuin kesäisille kaduille tai ainakin hyvin auratuille kaduille ja sinne ostoskeskukseen. Joten meidän tarpeisiin ne ei sovi. Katsellaan sitten jos ensikesänä on tarvetta tai jos päätämme jonnekkin matkalle lähteä, silloin voin ostaa matkarattaat vaikka käytettynä jostakin.

Turvakaukalo on itseasiassa vielä purkamattomana laatikossa, eikä minulla siksi ole siitä kuvaa, mutta laitan teille tähän muutaman kuvan vaunuista. Tässä linkki kuitenkin erään myyjän sivuille josta näkee millaisesta turvakaukalosta on kyse. Ja sitten niihin vaunun kuviin. Klikkaamalla kuvia saat niistä muuten isommat.

Aluksi vaunuina.


Sitten tuo pehmeä koppa.


Ja lopuksi tietenkin kuva vaunuista rattaina.


Tuota pehmeää koppaa voi sitten käyttää rattaissa jalkapeitteenä ja samalla istuinpehmusteena kunhan poistaa pää takaa reunan ja pohjasta kovikkeet. Myös tuon karvapehmusteen saa poistettua kopasta ja laitettua vaikka itsekseen rattaisiin tai vaikka käyttää muuten vain sellaisenaan.

Renkaat on kai jotkut kovat ilmakennorenkaat jos en väärin muista ja ymmärtänyt :) Ainoa miinus noissa on se, että noista puuttuu integroitu hyttysverkko vaikka sellainen noihin oikeasti kuuluisikin, saimme toki irto verkon sen tilalle ja laitoinkin sen tuonne pussukkaan jossa se alkuperäinenkin kuuluisi olla.

Mitäs tykkäätte? Millaiset vaunut ja kaukalo teille tuli tai tulee?

9 kommenttia:

 1. Ihan kivalta näyttää vaunut, paitsi mustaa emme missään nimessä halua. Jotenkin niin "perus"tylsä ja kuumakin. Meille tulee Ora Taigat (2011 mallit) harmaa/keltaisena :) Pehmeällä kopalla nyt kuitenkin, vaikka ensin meinattiin kovaa koppaa.

  Kaukaloa en nyt just muista, koska lainataan sellainen ystävältäni, kun siinä on aika lyhyt käyttöikä ja saadaan kerta lainaan, niin on turha ostaa alkuun omaa :) Grago merkkinen se taisi olla :) Harmaa/turkoosi, jos oikein muistan. Telakalla tottakai.

  Äpakkauksesta huomasin saman. Ei mitenkään mahdollista, että ne 50cm vaatteet olisi 50cm, vaan enemmänkin 56/62!

  VastaaPoista
 2. Minä taas juuri tykkään kun nuo on mustat, yksinkertaiset ja tyylikkäät olisivat mun mielestäni oikeat sanat kuvaamaan tuota väritystä :) Mä en haluis vaunuihin kauheesti muuta väritystä kuin sen yhden päävärin, mä kyllästyn hyvin nopeasti johonkin väriin ja sitten harmittaa. Moni pitää varmasti meidän kotiakin tylsänä, kun kaikki seinät on valkoisia, kalusteet myös. Lisäksi aika paljon meiltä löytyy harmaata ja mustaa, tehosteena me sitten käytämmekin muita värejä ihan mun mielentilan mukaan eli kaapeista löytyy paljon erivärisiä tyynynpäällisiä, huopia, pyyhkeitä, wc-mattoja jne. :) Joten nuo mustat vaunut kyllä sopii meidän tyyliin kuin nakutettu :)

  Ja tuosta mustan kuumuudesta.. Emmaljungissa käytettään Protex-kangasta joka on vettä, tuulta, kylmyyttä, likaa ja aurinkoa hylkivää. Se ei siis mustanakaan kuumene sen enempää kuin vaaleampikaan kangas, näin väitetään valmistajan puolesta ja näin olen muiden kokemuksesta saanut ymmärtää. No, suorassa auringonpaisteessa en aijo lastani muutenkaan pitää ja jos se aurinko sieltä edestä paistaa, kun matkataan eteenpäin niin onneks on se heittoaisa :)

  Kaukalon mekin olisimme saaneet lainaan, mukaan olisi tullut myös tuo telakka, mutta päätimme nyt kuitenkin ostaa oman. Meidän lainaan saama kaukalo on ostettu ilmeisesti käytettynä, enkä voi siten olla 100% varma siitä ettei sitä ole kolaroitu, osin siksi ostimme oman, mielummin panostan turvallisuuteen kuin krääsään. Ja ompahan sitten pikkusisaruksille kaukalo valmiina, jos sellaisia joskus saamme =)

  Mutta, mielipiteitä on yhtä monta kuin on ihmisiäkin, eipä näistä asioista kannata väitellä :)

  VastaaPoista
 3. Piti myöskin sanomani, että mietin myös noita samoja vaunuja jotka teille on tulossa, mutta mulle oli erityisen tärkeää saada kokeilla vaunuja käytännössä ja koska unohdin noiden merkin, en voinut etsiä niiden myyjiä ja kysyinen paikka josta vaunut ostimme ei myynyt noita niin sitten ne jäivät :) Enkä mä sitten lopulta jaksanu jäädä arpomaan mistä ostan ja mitkä ostan, tärkeintä oli saada hyvät ja turvalliset vaunut jotka miellyttää silmää ja joilla on vielä hyvä jälleenmyyntiarvo, kun ne sitten joskus luultavasti myyntiin menevät kuitenkin :)

  VastaaPoista
 4. Hyvännäköiset vaunut ostitte :) Meillä kokonaan ruskeat Oran Taigat ja voi että tykkään niistä.

  Meillä ei kaukaloa vielä ole, mutta tota samaa olen katellut ja luultavasti me se ostetaankin.

  Ja oot saanu äitiyspakkauksen, kivaa! Hyvä että edes jonkin verran miellytti silmää :)

  VastaaPoista
 5. Löysin tänään sattumalta blogisi ja jäin heti koukkuun. Samalla viikolla mennään, olen vain päivän jäljessä :) Ihana päästä lukemaan kokemuksia joltakulta "samalla viivalla" olevalta. Vaunut ovat hyvännäköiset, me päädyimme myös mustaan väriin, ovat ajattomat ja tyylikkäät. Itse joudun vielä pari viikkoa omia Hartanejani odottamaan, kun tilasimme ne suoraan Saksasta.

  VastaaPoista
 6. Jansku:
  Kiitos!
  Mä jotenkin vierastan tuota ruskeaa väriä, olen vasta pikkuhiljaa oppinut sitä vaatteissanikin käyttämään. Olis noista meidänkin vaunuista ollu vaihtoehtona ruskee, mut en mä siitä tykänny. Kuten en tykänny siitä harmaastakaan versiosta joka on kuitenkin mun lempivärejä, tosin tää harmaa oli ruman sävyinen :) Jos ostaisin ruskeat vaunut olis ne enemmin beessit, mutta koska beessi taas on liian vaalea ja siinä näkyy lika niin se ei olisi ollut vaihtoehto mulle :)

  Joo kyllä siellä pakkauksessa oli kivojakin vaatteita, vaikka en mä tiedä ottaisinko mä välttämättä sitä enää toiselle lapselle, ekalle ottaisin edelleen ehdottomasti :)

  VastaaPoista
 7. Heemu:
  Tervetuloa! Mukavaa saada joukkoon joku joka vetelee lähes samoilla päivillä :) Pitääkin käydä lähemmin tutustumassa blogiisi.

  Pidän mustasta väristä juurikin siksi, että se on ajaton, tyylikäs ja mielestäni hyvin yksinkertainen. Minä tykkään juuri noista ominaisuuksista ja siksi mustasta väristä :)

  Mä en olis uskaltanu tilata vaunuja ulkomailta, ainakaan kokeilematta niitä ensiksi jossakin. Mun työkaveri kertoi juuri kuinka sen tytär oli ulkomailta tilannu ja ne vaunut lenksui miten sattuu, ei auttanu kiristelyt tai muutkaan :( Tuolla liikkeessäkin kokeilin muutamia eri valmistajan vaunuja ja kaikki muut paitsi Emmaljungat nitku renkaista edestakaisin, siksi me nuo Emmaljungat ostettiinkin vaikka halvempia olis saanu kolmet samaan hintaan.

  VastaaPoista
 8. Juu ei ne meidänkään vaunut mikään sokkotilaus ole. :) Pitkän aikaa liikkeitä kierreltiin ja pähkäiltiin minkälaiset vaunut haluamme ja vertailimme niiden ominaisuuksia. Moneen kertaan niitä käytiin kokeilemassa ja värikoodiakin tarkistin useampaan otteeseen! Eihän sitä toki varmaksi tiedä minkälaiset sieltä tule, ennenkuin ne ovelle saapuvat. Itse en kuitenkaan ole kuullut huonoa palautetta ulkomailta tilanneilta. Pitkältä vain tuntuu niiden odottaminen... ;)

  VastaaPoista
 9. Heemu: Juu ulkoimailta saa kyllä ihan hyvääkin tavaraa, meillä tilaillaan aika paljonkin, esim lähes kaikki elektroniikka on tilattu ulkomailta. Tai mies meillä lähinnä tilailee, mun kielitaito on liian heikko ja ehkä ihan hyväkin :D

  Juu ja jos käy tutkimassa ensiks kotimaassa mitä on tilaamassa niin sillon toki ymmärrän ulkomailta tilaamisen, mua tosin hieman joskus pelottaa se et mites sitten palautus tai vaihto. No, kun ei oo kielipäätä niin en osaa noita tehdä tai ymmärrä vaik ois miten helppoja, siks mä tilaan vaan sellasta joka ei maksa paljoa tai jota ei varmasti tarvii palauttaa/vaihtaa :) Mut siis en tiedä oliks toi työkaverin tytär kokeillu noita vaunuja missään ennen ostoa, mut ne tosiaan nitkuu aika huteran oloisesti työkaverin mukaan.

  VastaaPoista

Suuret kiitokset kommenteista, ne lämmittävät kovasti mieltäni!