torstai 30. kesäkuuta 2011

28+1

Jii blogista Yksi raskaus ja pieni rusinapulla, kiitos! oli kerännyt vanhan kansan uskomuksia, joiden olisi tarkoitus paljastaa vauvan sukupuoli. Lupaa kysymällä sain luvan julkaista nämä uskomukset myös blogissani ja siitä suuuuuret kiitokset Jiille! Kysy siis sinäkin lupa Jiiltä jos haluat näitä käyttää :)

Kerrottakoon nyt aluksi etten sitten ihan kauhean paljon usko näihin uskomuksiin, vaikka tietäjän suvusta olenkin =)

Tyttö vie äitinsä kauneuden. Tyttövauva saa äidin kasvot pöhöttymään ja hiukset hapsottamaan.
Jos uskominen muita niin raskaus kuulemma sopii minulle, kasvoni hehkuvat ja silmäni kuulemma säihkyvät. Hiuksenikin ovat tuuheamman tuntuiset kuin koskaan aikaisemmin. Poika siis tämän mukaan.

Poikamaha on pyöreä ja edessä, tyttömaha leviää vaakasuunnassa.
Kyllä se taitaa niin olla, että mun maha pömpöttää suoraan eteenpäin. Pyöreä se ei aina ole kun piskuinen mukeltaa sen välillä eriskummallisen muotoiseksi :) Poika siis tästäkin.

Poikaa odottavalla linea negra ulottuu häpyluusta yli navan, tyttöä odottavalla viiva jää navan alle.
Jos mä oikein kuvittelen niin voisin ehkä nähdä jonkinlaisen linea negran vatsallani, mutta kyllä se taitaa mennä kuvittelun puolelle. Ei siis kumpikaan tämän mukaan :)

Poikaa odottava himoitsee suolaista, tyttöä odottava taas makeaa.
Vaikeaksi menee sillä himoitsen kyllä molempia yhtä paljon. Alkuraskaudesta ehkä enemmän makeaa ja helteisellä säällä jäätelöä, jossa voisi olla mukana suolaisia pähkinöitä :) No ehkä pikkaisen enemmän kallistutaan sinne makean puolelle, eli tyttö tämän mukaan.

Pojan kanssa ei ole pahoinvointia, tytön kanssa kyllä.
Jos noin viisi viikkoa sairaslomaa raskauspahoinvoinnin takia voidaan sanoa pahoinvoinniksi niin tyttöä tässä sitten odotetaan :)

Vilkas sikiö on poika, rauhallisempi sikiö on tyttö.
Vilkkaudesta on aika vaikea sanoa, kun ei ole vertailukohdetta, mutta kovasti tämä vauva ainankin punkeaa itseään kylkeen ja kylkiluihin, myös potkuja ja nyrkinheilautuksia satelee. Ehkä siis poika.

Poikaa odottaessa liha oksettaa, tyttöä odottaessa oksettaa kala.
Minua ei ole alkuraskauden pahoinvoinnin jälkeen oksettanut mikään. lihaa ja kalaa voisin syödä molempia vaikka kuinka. Erityisesti kalaa himoitsen vaikken sitä koskaan ole paljoa syönyt, no ehkä nyt siksi sitä himoitsen kun sen syöminen on kovin rajoitettua :) Jos siis tästä himoitsemisesta voisi jotakin päätellä niin ehkä se sitten enemmän pojan puolelle kallistuu.

Jos sänky on oveen nähden poikittain tulee tyttö. Jos pitkittäin, niin poika tulee.
Sillon joskus, kun piskuinen sai alkunsa, oli ovi pitkittäin. Nyt se on tosin poikittain. Joten poika tästä.

Mikäli raskausaika on vaikea, lapsi on ilman muuta poika.
Onhan noita kaikenlaisia vaivoja ollut, mutta että vaikeaa... njaa. No, helpomminkin kai olisi voinut mennä, joten laitetaan sen mukaan nyt sitten poika.

Lihaa paljolti syövä äiti tulee saamaan pojan, koska liha on miehen ruokaa.
Kuten jo aikaisemmin mainitsin voisin syödä lihaa (ja kalaa) vaikka kuinka paljon, tosin voisin syödä myös kasviksia paljon :) Mitäs tästä sitten tuumaamme.. ilman lihaa en voisi elää, joten kai se taas poika on.

Poika aiheuttaa närästystä.
Piskuinen todellakin aiheuttaa närästystä, kun punkeaa kylkeen :) Keskiraskaudessa en närästyksestä tosin kärsinyt, mutta nyt se on taas vieraanani, joten poika.

Vauvan syke: alle 145 poika, yli 145 tyttö
Ihan ensimmäiset sykkeet oli yli tuon 145, mutta nyt ne on ollu aikalailla tuon 145 tai sen alle. Eli poika.


Legendan mukaan Maya-intiaanit määrittelivät vauvan sukupuolen äidin iästä synnytyshetkellä ja synnytysvuodesta. Jos molemmat luvut ovat joko parillisia tai parittomia, tulossa on pikkuprinsessa. Jos toinen luvuista on parillinen ja toinen pariton, luvassa on pikkuprinssi.
Prinssi siis tämän mukaan.

Ota kihlasormuksesi (tai muu sormus) ja pujota se naruun. Roikota sormusta narussa vatsasi päällä. Jos sormus pyörii ympyrää voit odottaa poikavauvaa, edes-taas -liike ennustaa tyttövauvaa.
Muutaman kerran se hieman varovaisesti pyörähti puolikkaan ympyrän ja sitten pysähtyi kokonaan. Poika.

Äidin jalkojen kylmeneminen ennustaa poikaa, samoin kuin isän lihominen raskauden aikana. 
Äiti ei kyllä ole koskaan ollut näin lämminverinen, joten sen mukaan tyttö. Mutta, isipäs onkin saanut pienen soman pömppiksen, joten isi taitaa saada pojan :)

Jos rinnat kasvavat heti raskauden alussa, on odotettavissa tyttö.
Tälläistä välitöntä turpoamista ei sitten olekkaan koskaan ennen nähty, eli tyttö.

Jos oikea rinta kasvaa enemmän, on tulossa poika ja jos vasen kasvaa enemmän, kasvaa masussa tyttö. 
Oikea on jäänyt melkein yhden koon pienemmäksi, joten tyttöä rinnat tuntuvat ennustavan.

Tyttö tekee äidistään kiukkuisemman, poikaa odottava pysyy tyynenä.
Miehen mukaan olen ollut iloinen ja ihana, itse huomaan leijonaemon tulleen esiin. Joten josko se kuitenkin olisi sitten poika.

Tämän tuloksena meille olisi siis tulossa poika tuloksella 14/5. Ultrahan ennusti meille jo poikaa, että sen puoleen tuo voisi totta ollakkin, mutta katsotaan nyt mitä seuraava ultra (5.7.) sanoo :)

2 kommenttia:

  1. Löysin blogisi ja ihanaa lukea juttujasi kun meillä La 20.9.2011. Näistä tyttö/poika veikkauksista...meillä kaksi ultraa takana, ensimmäisessä sanottiin että poika ja nyt pari päivää sitten että tyttö...saa siis nähdä kumpiko on. Uusi ultra on parin viikon päästä :)Oikein ihanaa odotusta sinulle <3

    Pauliina

    VastaaPoista
  2. Pauliina:
    Kiva kun löysit blogiini ja erityisen kivalta tuntuu kun vielä viitsit jättää kommentia käynnistäsi :)

    Onko sinulla omaa blogia? Ja onkos tää sun ensimmäinen lapsi?

    Minäkin jännityksellä odotan mitä ne tiistaina ultrassa sanoo sukupuolesta, saapi nähdä pitääkö edellinen povaus paikkansa :) Me tosin nähtiin tuo edellinen povaus moneen kertaan ja silloinkin vielä 4d-kuvalla, et ehkä se antaa hieman varmemman kuvan kuin vanha 2d-tekniikka.

    Oikein mukavaa odotusta myös sinulle ja käyhyän jatkossakin kommentoimassa :) Jos et jostakin syystä muuten niin ainakin ois kiva sitten joskus kuulla miten teidän synnytys sujui ja milloinkas vaavi syntyi :)

    VastaaPoista

Suuret kiitokset kommenteista, ne lämmittävät kovasti mieltäni!